Cursul de schimb creste alarmant. Euro ajunge la 4,55 lei!

Cursul de schimb continua sa se deprecieze intr-un ritm alarmant, euro ajungand extrem de aproape de pragul de 4,55 lei.


Deciziile politice au facut ca leul sa devina o moneda foarte vulnerabila la orice stire negativa care apare pe plan extern.

Grecia a primit un avertisment din partea FMI, care a observat intarzieri in mai multe sectoare economice, unde existau obiective-cheie de indeplinit, conform acordului de imprumut. Pe de alta parte, Italia se confrunta cu dificultati in a emite noi titluri de stat, din cauza randamentelor tot mai mari solicitate de investitori.


In aceste conditii, scandalurile politice care au avut loc la noi in ultima perioada au un impact dezastruos asupra cursului de schimb. Acesta avanseaza tot mai mult, cresterile fiind intrerupte de scurte perioade de stagnare, induse probabil de interventiile bancii centrale.

Cum situatia politica nu este de asteptat sa se stabilizeze in scurt timp, nici pe piata valuatara, nu ne putem astepta la o revenire a cursului de schimb.

Cursul de referinta pentru euro anuntat de BNR este de 4,5495 lei (un nou maxim istoric), iar pentru dolar - de 3,7274 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus