Cursul de schimb continua sa creasca

Euro a revenit peste 4,28 lei la BNR.  Dupa doua zile consecutive de crestere, cursul de referinta a ajuns foarte aproape de maximul anului, stabilit cu numai 5 zile inainte.

Cotatiile interbancare se situau in jurul dupa-amiezei intre 4,281 – 4,286 lei pentru un euro, dupa ce depasisera pragul de 4,29 la inchiderea sedintei precente.

Cursul de referinta a fost fixat marti de BNR la 4,2843 lei pentru un euro, foarte aproape de maximul pe acest an.

Tendinta de depreciere a monedei nationale este cauzata de vestile negative provocate de problema datoriei publice din zona euro. Standard&Poor’s a scazut recent ratingul pentru datoria publica a Italiei, de la A+ la A. Acest lucru slabeste euro pe pietele internationale si indirect valutele noilor state membre.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus