Cursul de referinta scade usor sub 4,33 lei pe euro

Cursul BNR a inregistrat o scadere nesemnificativa vineri. BNR a publicat un nivel de referinta de 4,3295 lei pe euro, cu numai 0,13 bani mai mic fata de cel valabil anterior.


Analistii ING explica aceasta evolutie mai mult statica prin faptul ca pietele par a fi concentrate asupra evenimentelor din Europa. In aceste conditii, ei cred ca evolutia se va mentine stabila pe tot parcurul sedintei de tranzactionare.

Cotatiile interbancare se situau peste nivelul de referinta in jurul orei 13:30, fara a depasi insa 4,3350 lei/euro la cumparare.

La casele de schimb, pentru cumparare, cursul de schimb porneste de la 4,3500 lei pe euro si poate ajunge si la un maxim de 4,4100 lei pe euro , potrivit tabelelor comparative Conso.ro.

Clientii care doresc sa vanda euro o pot face la un curs de minim 4,2600 lei, si maxim 4,3020 lei.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus