Cursul de referinta scade usor sub 4,33 lei pe euro

Cursul BNR a inregistrat o scadere nesemnificativa vineri. BNR a publicat un nivel de referinta de 4,3295 lei pe euro, cu numai 0,13 bani mai mic fata de cel valabil anterior.


Analistii ING explica aceasta evolutie mai mult statica prin faptul ca pietele par a fi concentrate asupra evenimentelor din Europa. In aceste conditii, ei cred ca evolutia se va mentine stabila pe tot parcurul sedintei de tranzactionare.

Cotatiile interbancare se situau peste nivelul de referinta in jurul orei 13:30, fara a depasi insa 4,3350 lei/euro la cumparare.

La casele de schimb, pentru cumparare, cursul de schimb porneste de la 4,3500 lei pe euro si poate ajunge si la un maxim de 4,4100 lei pe euro , potrivit tabelelor comparative Conso.ro.

Clientii care doresc sa vanda euro o pot face la un curs de minim 4,2600 lei, si maxim 4,3020 lei.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus