Cursul da semne ca ar putea sa scada sub 4,50 lei/euro

Leul a continuat sa se aprecieze si in sedinta de miercuri iar cotatiile se apropie de 4,50 lei pentru un euro, dupa ce nu se mai resimte tendinta jucatorilor de a paria impotriva monedei nationale.


In ziua anterioara leul a continuat aceeasi tendinta de tranzactionare, apreciindu-se chiar inainte de stabilirea cotatiei oficiale, fapt care sugereaza prezenta bancii centrale in piata valutara. Dar, comparativ cu sedintele anterioare, marti leul nu a mai prezentat obisnuita depreciere spre finalul zilei.

“Acest fapt poate indica retinerea jucatorilor din piata de la a paria impotriva leului, sugerand ca recentele prespuse actiuni ale BNR sunt eficiente pentru monent”, au precizat analistii ING Bank.

Miercuri, cursul oficial anuntat de BNR este de 4,5089 lei pentru un euro, cu aproape 1 ban sub nivelul anterior. Pe piata interbancara  cotatiile s-au intors insa in jurul pranzului in intervalul 4,5150-4,5200 lei pentru un euro, dar raman stabile.

Leul s-a apreciat si in fata francului elvetian, care a scazut la 3,7339 lei la BNR si in fata dolarului american, care a coborat cu 2 bani, pana la 3,5102 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus