Cursul creste cu peste 2 bani la BNR, pana la 4,41 lei/euro

Vestile alarmante venite din Cipru, privind impunerea unei taxe asupra depozitelor clientilor bancari, a afectat si valutele din tarile emergente. Leul a pierdut peste 2 bani.

Cursul oficial anuntat de BNR in prima sedinta a saptamanii a urcat la 4,4170 lei pentru un euro, dar analistii nu considera ca tendinta de crestere se va mentine, in conditiile in care investitorii s-ar putea teme de interventii ale BNR si nu vor paria impotriva monedei nationale.


Cotatiile pe piata interbancara se mentin in jurul pranzului in intervalul 4,4150-4,4200 lei pentru un euro.

Pierderea inregistrata de leu s-a incadrat in tendinta regionala. Cea mai afectata moneda a fost forintul maghiar, care a pierdut 0,7% in fata euro.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de cumparare incepe de la un maxim de 4,3910 lei pentru un euro, in timp ce la vanzare, cursul minim este de 4,4400 lei pentru un euro.
 


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus