Cursul creste cu 2 bani si depaseste 4,5 lei/euro la BNR

Leul a cunoscut o noua sedinta de depreciere, de data aceasta mai pronuntata. Cursul oficial a urcat cu aproape 2 bani si a trecut de pragul de 4,5 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,5060-4,5100 lei pentru un euro in jurul pranzului.

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de joi este de 4,5073 lei pentru un euro si a luat prin surprindere analistii bancari, care se asteptau ca BNR sa intervina pe piata pentru a nu permite depasirea acestui prag.

Moneda nationala prezinta o depreciere de 0,4% in fata euro, nivel superior celui inregistrat de restul valutelor regionale. Zlotul polonez si forintul maghiar pierd aproximativ 0,3% in fata euro.

Francul elvetian si dolarul american au urcat intr-un ritm mai redus, pana la 3,7164 lei, respectiv 3,4882 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus