Cursul continua sa scada in pasi repezi. Euro revine la 4,53 lei!

Cursul de schimb isi continua scaderea accentuata si coboara la minimul ultimelor 4 saptamani. Euro este cotat cu 3,6 bani mai putin decat in ziua anterioara, ajungand la 4,53 lei.

In numai 2 zile, moneda locala a reusit sa recupereze 11 bani in fata euro, in conditiile in care de la intensificarea turbulentelor din plan politic incepand cu luna iulie, leul se depreciase cu aproximativ 20 bani.

Noul curs anuntat de Banca Nationala este de 4,5378 lei pentru un euro.


Ca si in ziua anterioara, evolutia nu a fost sustinuta de aparitia unor semnale pozitive privind economia autohtona sau de cresterea increderii investitorilor la nivel regional. Explicatia cea mai probabila poate fi o noua interventie din partea bancii centrale, pentru sustinerea monedei nationale.

Cotatiile interbancare se aflau in scadere cu 0,7% fata de valoarea de inchidere din sedinta predecenta dupa anuntul nivelului de referinta, denotand o decuplare fata de evolutia principalelor valute est-europene. Acestea se depreciau cu pana la 0,5% in raport cu moneda unica europeana.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus