Cursul continua sa scada in pasi repezi. Euro revine la 4,53 lei!

Cursul de schimb isi continua scaderea accentuata si coboara la minimul ultimelor 4 saptamani. Euro este cotat cu 3,6 bani mai putin decat in ziua anterioara, ajungand la 4,53 lei.

In numai 2 zile, moneda locala a reusit sa recupereze 11 bani in fata euro, in conditiile in care de la intensificarea turbulentelor din plan politic incepand cu luna iulie, leul se depreciase cu aproximativ 20 bani.

Noul curs anuntat de Banca Nationala este de 4,5378 lei pentru un euro.


Ca si in ziua anterioara, evolutia nu a fost sustinuta de aparitia unor semnale pozitive privind economia autohtona sau de cresterea increderii investitorilor la nivel regional. Explicatia cea mai probabila poate fi o noua interventie din partea bancii centrale, pentru sustinerea monedei nationale.

Cotatiile interbancare se aflau in scadere cu 0,7% fata de valoarea de inchidere din sedinta predecenta dupa anuntul nivelului de referinta, denotand o decuplare fata de evolutia principalelor valute est-europene. Acestea se depreciau cu pana la 0,5% in raport cu moneda unica europeana.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus