Cursul coboara spre 4,4 lei pentru un euro pe piata interbancara

Sedinta de marti a adus o noua sesiune de apreciere pentru leu, de data aceasta insa mai modesta. Cotatiile au coborat aproape de pragul de 4,4 lei pentru un euro, unde au ramas pana la amiaza.


Leul isi continua trendul de apreciere pe care a intrat in ultimele zile iar marti a ramas prins in intervalul 4,4050 – 4,4120 lei/euro. La aceasta s-a adaugat si impulsul pozitiv oferit de unele tranzactii efectuate dupa inchiderea sedintei locale.

Cu toate ca si miercuri leul a continuat sa se aprecieze, analistii vad o potentiala depasire a pragului prihologic de 4,4 lei/euro abia in sedinta de joi, cand este asteptat ca licitatia de titluri de stat la 3 ani sa atraga un interes ridicat din partea jucatorilor straini.

Spre amiaza leul ramane cuminte si cotatiile interbancare se mentin in intervalul 4,4060-4,4120 lei pentru un euro.

Aceeasi tendinta de stabilitate o au si zlotul polonez si coroana ceheasca, in timp ce forintul maghiar castiga 0,5% in fata euro.

Dolarul american a urcat usor si a ajuns la 3,3728 lei la cursul oficial, in timp ce franzul elvetian s-a mentinut relativ stabil, la 3,6465 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus