Cursul coboara din nou spre 4,11 lei/euro

Dupa doua zile in care cotatiile s-au mentinut peste pragul de 4,13 lei pentru un euro, moneda nationala reuseste sa se aprecieze iar cursul BNR scade la 4,1147 lei/euro.


In sedinta de luni, moneda nationala s-a tranzactionat stabil in jurul valorii de 4,13 lei/euro in cea mai mare parte a zilei, dar s-a apreciat usor dupa orele locale de tranzactionare si a inchis la 4,1230 lei pentru un euro.

Ziua de marti pare insa mult mai favorabila leului in ciuda unei tendinte regionale contrare. Leul castiga 0,3% in fata euro pe piata interbancara, in conditiile in care restul valutelor din regiune fie se depreciaza fie inregistreaza o evolutie statica.

Moneda nationala nu reuseste sa se aprecieze si in fata dolarului american iar cursul ramane peste pragul de 2,9 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus