Cursul coboara din nou spre 4,18 lei/euro

Leul a reusit sa recupereze mare parte din terenul pierdut la finalul saptamanii trecute, contrar tendintei regionale. Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,1843 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara, in jurul amiezii, cotatiile au scazut sub pragul de 4,18 lei pentru un euro. Aprecierea monedei nationale s-a produs insa pe fondul unui climat mai putin favorabil venit din zona externa.

“Pierderile semnificative inregistrate de principalii indici bursieri nu favorizeaza leul astazi dar, precum vineri, acestia s-ar putea sa nu fie factorii determinanti ai evolutiei leului. Astfel, ne asteptam la o zi statica pentru leu”, precizau in deschiderea sedintei analistii ING Bank.

Cea mai putin favorizata moneda regionala a fost zlotul polonez, care a pierdut aproape 0,70% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus