Cursul BNR se apropie de pragul 4,26 lei pentru un euro

Cotatia oficiala anuntata de BNR in sedinta de joi a coborat cu aproape 1 ban, pana la 4,2621 lei pentru un euro. Analistii sunt optimisti si si-au revizuit in jos estimarile de curs pentru 2011.


Pe piata interbancara euro a scazut chiar sub pragul de 4,26 lei iar tendinta de apreciere pentru moneda nationala se mentine.

Evolutia pozitiva a leului este pusa pe seama imbunatatirii situatiei politice si a sanselor destul de mari pe care Romania le are in incheierea unui nou acord cu FMI.

Mai mult, pentru al doilea trimestru din 2011, ING si-a scazut estimarea  de curs de la 4,34 la 4,30 lei pentru un euro.

O evolutie pozitiva inregistreaza si valutele emergente, care reusesc sa se aprecieze in sedinta de joi cu aproximativ 0,2%-0,3%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus