Cursul BNR ramane pe loc: 4,4593 lei/euro

Cursul oficial anuntat de BNR in sedinta de miercuri a urcat nesemnificativ, pana la 4,4593 lei/euro. Analistii atentioneaza insa ca sustinerea BNR poate avea si efecte negative.


Ziua de marti a adus pentru leu o noua evolutie in forma de V. Dupa o apreciere la mijlocul sedinte, moneda nationala s-a depreciat la loc.

Miercuri, cotatiile raman in intervalul 4,4590 – 4,4640 lei pentru un euro in jurul pranzului, intr-o nota de stabilitate. Restul valutelor regionale inregistreaza o revenire si se apreciaza usor.

De altfel, leul ramane decuplat fata de valutele regionale. De la inceputul lunii, moneda nationala s-a intarit cu 0,4% in timp ce majoritatea monedelor regionale au inregistrat per ansamblu o depreciere.

“Este ingrijorator sa vedem ca aceasta stare de acalmie pe piata valutara este rezultatul a ceea ce pare interventia constanta a BNR. Acest lucru sugereaza ca presiunea de depreciere este destul de puternica si, daca sentimentul investitorilor se inrautateste, presiune va creste semnificativ”, au precizat analistii ING Bank.

Francul elvetian ramane la 3,7122 la BNR in timp ce dolarul american scade la 3,5568 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus