Cursul BNR atinge un nou maxim istoric: 4,4373 lei/euro

Euro nu isi tempereaza avantul pe care l-a prezentat in ultimele doua saptamani. Cursul oficial a urcat din nou cu peste 1 ban pana la maximul istoric de 4,4373 lei pentru un euro.


Este al treilea varf pe care cotatiile il ating in decurs de mai putin de 2 luni, dupa ce mijlocul lunii martie a consemnat si inceputul deprecierii puternice a leului.

Moneda nationala nu mai poate fi numita cea mai stabila valuta regionala dupa ce a inregistrat o depreciere puternica in ultimele saptamani, fara sa reuseasca aproape deloc sa isi revina.

Analistii nu mai fac previziuni privind evolutia cotatiilor in timp ce toti ochii sunt atintiti pe BNR, in speranta ca o interventie pe piata valutara va sustine leul iar cursul va reveni la niveluri mai reduse.

Sedinta de luni indica insa ca o astfel de interventie ar fi avut deja loc, in conditiile in care leul s-a oprit din depreciere in jurul pranzului, in timp ce restul valutelor regionale inregistreaza deprecieri de pana la 1% in fata euro.

Pe piata interbancara cotatiile au trecut insa de 4,44 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus