Cursul BNR atinge un minim pe ultimele 6 luni: 4,2350 lei/euro

Leul si-a continuat aprecierea, in ciuda evolutiei contrare din regiune. Cursul BNR a scazut 4,2350 lei/euro iar analistii nu exclud interventiile BNR sau influenta unor fluxuri comerciale.


Leul a castigat in sedinta de luni 0,2% iar piata s-a inchis la un curs de 4,23 lei pentru un euro, in conditiile in care si acest prag fusese spart pe parcursul zilei.

In acelasi timp insa, monedele regionale s-au depreciat semnificativ, zlotul polonez cu 0,6% si forintul maghiar cu aproape 0,4%.

“S-ar putea ca miscarea de apreciere de ieri a leului sa fi fost rezultatul interventiilor bancii centrale. Totusi, nu este imposibil ca miscarea e ieri sa fi fost produsul unor fluxuri comerciale”, au precizat analistii ING Bank.

Sedinta de miercuri continua in aceeasi nota. In timp ce valutele regionale inregistreaza o depreciere chiar mai abrupta decat ieri, leul reuseste sa castige teren in fata euro. Cotatiile se mentin in intervalul 4,2220 – 4,2320 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus