Cursul BNR a scazut sub 4,37 lei/euro

Leul a reusit sa inceapa saptamana intr-o nota pozitiva. Cursul oficial a coborat la 4,3691 lei pentru un euro iar tendinta regionala indica o zi buna pentru leu.

Cursul a scazut cu 1 ban fata de valoarea maxima istorica inregistrata in urma cu o saptamana, de 4,3794 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile se mentin in intervalul 4,3660 – 4,3710 lei pentru un euro, chiar daca leul inregistreaza o tendinta de apreciere mai mica decat a restului valutelor regionale.

Zlotul polonez prezinta cel mai mare avans, de 0,25%, in fata euro in timp ce coroana ceha este singura valuta regionala care se mentine pe un trend de depreciere.

Leul s-a depreciat usor in fata dolarului american, pana la un curs de 3,3048 lei pentru un dolar, in timp ce francul elvetian ramane relativ static, la 3,6258 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus