Cursul BNR a scazut la minimul ultimelor 11 luni

BNR a fixat miercuri cel mai mic curs al ultimelor 11 luni, de 4,1260 lei pe euro. In ultima luna si jumatate, leul a cunoscut o tendinta puternica de apreciere, castigand 14 bani fata de euro.


Aceasta este a treia zi de apreciere puternica a leului in fata euro. Un nivel mai mic al cursului, de 4,1246 lei pentru un euro, a mai fost publicat acum aproape 11 luni, pe 27 aprilie 2010.

Analistii ING Bank sunt de parere ca aceste castiguri importante au avut loc dupa ce Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, a declarat ca “evolutia leului este
conforma cu fundamentele economice”.

“Ideea potrivit careia BNR nu va cumpara EUR/RON in viitorul apropiat a fost intarita spre seara cand un alt consilier a considerat castigurile de ieri drept “nesemnificative” si a sugeratca aprecierea inregistrata de RON nu este suficienta pentru a tempera inflatia”, afirma analistii ING Bank.

In vreme ce cotatiile interbancare pentru euro se incadrau in jurul orei 14.00 in banda 4,12-4,13 lei, valorile afisate de banci la casele de schimb la cumparare porneau de la un maxim de 4,105, in cazul RIB si ajungeau la un minim de 4,055 in cazul BRD.

La vanzare, cea mai mica valoare a euro se intalnea la ghiseul CEC Bank (4,15 lei), in timp ce nivelul maxim era practicat de BRD (4,205 lei), conform tabelelor comparative Conso.ro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus