Cursul ajunge din nou la 4,57 lei/euro

Euro a revenit pe crestere si a ajuns la aproape 4,57 lei la BNR. analistii raman pesimisti si previzioneaza o continuare a trendului si atingerea pragului de 4,60 lei/euro in urmatoarele saptamani.


Dupa un avans de jumatate de punct procentual, cursul oficial a ajuns la 4,5698 lei pentru un euro in sedinta de joi.

Pe piata interbancara cotatiile au continuat sa urce si au ajuns in intervalul 4,5710 – 4,5760 lei pentru un euro in jurul pranzului, in contradictie cu piata regionala ce cunoaste o usoara apreciere.

“Octombrie va deveni cel mai probanil a 6-a luna consecutiva in care datoria publica in moneda nationala nu este integral refinantara. Reducerea detinerilor de titlu de stat va pune in continuare presiune pe leu- prognozam ca moneda locala se va deprecia dincolo de 4,60 lei/euro in urmatoarele saptamani, desi ritmul acestei miscari va fi probabil mai lent daca vor persista semnale clare de interventii BNR”, au precizat analistii ING Bank.

Dupa ce a stat relativ calm in ultimele sedinte, francul elvetian a facut un salt de peste 1 ban, pana la 3,7840 lei la cursul oficial. Dolarul american a recuperat insa o parte din terenul pierdut si a coborat la 3,5463 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus