Cursul a urcat cu un ban in ultima saptamana

Leul s-a depreciat usor in ultima saptamana in fata monedei europene iar cursul oficial a urcat cu 1 ban, pana la 4,3558 lei pentru un euro in sedinta de miercuri.


Evolutia leului in ultima perioada a fost relativ modesta in comparatie cu cea a valutelor regionale. Chiar si in conditiile unei volatilitati reduse insa, leul s-a depreciat constant.

Pe piata interbancara cotatiile au sarit de pragul de 4,36 lei pentru un euro in jurul amiezii, insa leul ramane relativ stabil, in timp ce forintul maghiar pierde inca 0,8% in fata euro.

De la inceputul anului, leul a pierdut peste 3 bani in fata euro, dar estimarile analistilor nu s-au modificat. Aceastia nu vad schimbari bruste in evolutia monedei nationale, iar pentru finalul primului trimestru prognoza este de 4,35 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus