Cursul a scazut sub 4,25 lei/euro

Pe fondul anuntului privind un nou acord cu FMI leul s-a apreciat semnificativ in sedinta de luni. Cursul a scazut la minimul ultimelor patru luni: 4,2485 lei pentru un euro.


Presedintele Traian Basescu a anuntat ca a fost agreat un nou acord cu FMI, Comisia Europeana si Banca Mondiala, in valoare totala de 5 miliarde euro. Acordul, incheiat pe 2 ani va fi unul de tip preventiv, banii urmand sa fie trasi numai in conditii de necesitate.

“Ajutat probabil de aceste stiri si de BNR, cursul a reusit sa coboare sub pragul de 4,25 lei/euro in aceasta dimineata, un nivel ce nu a mai fost atins din septembrie. Noi previzionam ca la inchiderea sedintei leul va fi mai apreciat si vor urma cateva zile cu trend pozitiv pentru moneda nationala”, au precizat analistii ING Bank.

Estimarile nu s-au materializat in totalitate insa, iar pe piata interbancara cotatiile au urcat din nou peste 4,25 lei pentru un euro. Leul pare mult mai stabil totusi fata de restul valutelor regionale, care prezinta in continuare o volatilitate ridicata.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus