Cursul a sarit de 4,35 lei pentru un euro pe piata valutara

Cotatiile inregistrate in deschiderea sedintei de vineri au sarit de pragul de 4,35 lei pentru un euro pe piata interbancara. Leul inregistreaza cea mai mare depreciere din regiune.

Moneda nationala a inceput sa piarda rapid teren in fata euro, in ton cu valutele regionale, pe masura ce tensiunile privind zona euro si in special Grecia au inceput din nou sa se intensifice.


Aversiunea la risc a investitorilor a afectat in principal monedele emergente, iar analistii par destul de pesimisti in ceea ce priveste evolutia cursului si vad euro apropiindu-se de 4,4 lei.

Pe de alta parte, luna octombrie a reprezentat mereu un varf anual in ceea ce priveste cotatiile valutare. Cursul stabilit in prima zi lucratoare din octombrie este cel utilizat in 2012 la calculul accizelor.

Banca Nationala a anuntat vineri un curs de referinta de 4,3533 lei pentru un euro, maximul ultimelor 15 luni.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus