Cursul a sarit de 4,35 lei pentru un euro pe piata valutara

Cotatiile inregistrate in deschiderea sedintei de vineri au sarit de pragul de 4,35 lei pentru un euro pe piata interbancara. Leul inregistreaza cea mai mare depreciere din regiune.

Moneda nationala a inceput sa piarda rapid teren in fata euro, in ton cu valutele regionale, pe masura ce tensiunile privind zona euro si in special Grecia au inceput din nou sa se intensifice.


Aversiunea la risc a investitorilor a afectat in principal monedele emergente, iar analistii par destul de pesimisti in ceea ce priveste evolutia cursului si vad euro apropiindu-se de 4,4 lei.

Pe de alta parte, luna octombrie a reprezentat mereu un varf anual in ceea ce priveste cotatiile valutare. Cursul stabilit in prima zi lucratoare din octombrie este cel utilizat in 2012 la calculul accizelor.

Banca Nationala a anuntat vineri un curs de referinta de 4,3533 lei pentru un euro, maximul ultimelor 15 luni.

Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus