Cursul a facut un salt de 2 bani intr-o singura zi si a depasit 4,15 lei/euro

Leul a pierdut doi bani la BNR. Cotatia oficiala anuntata in sedinta de marti este de 4,1544 lei pentu un euro, cea mai mare din ultimele doua luni.


Evolutia leului s-a plasat din nou in contratimp cu restul valutelor regionale. In timp ce leul a pierdut aproape 0,40%, zlotul polonez si forintul maghiar au castigat aproximativ 0,30%.

“Pe parcursul ultimelor saptamani banca centrala a parut sa limiteze pierderile si datele recente privind rezervele valutare sprijina ideea unui control ferm al leului. Astfel, pierderile inregistrate de leu indica o toleranta usor mai mare a BNR pentru o depreciere a monedei nationale”, au precizat analistii ING Bank.

Acestia considera ca depasirea unui nou prag de rezistenta ar putea fi un semnal clar pentru participantii la piata, limitand castigurile pe termen scurt ale leului.

Inchiderea sedintei a adus cotatiile pe piata bancara in intervalul 4,1520 – 4,1570 lei pentru un euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus