Cursul a coborat la 4,07 lei pentru un euro

Cursul BNR a inregistrat un nou minim pe 2011. Marti, cotatia anuntata de BNR a coborat la 4,0735 lei pentru un euro, iar pe piata interbancara tendinta de scadere se mentine.

Un curs mai mic nu a mai fost afisat de la finele lui martie 2011, cand cotatia BNR a fost de 4,0729 lei/euro.


“Desi trecerea de acest nivel ar putea accelera castigurile, nu credem ca acest lucru se poate intampla astazi deoarece participantii la piata ar putea sa fie mai putini activi decat de obicei, acestia intorcandu-se dupa sarbatoarea Pastelui”, sunt de parere analistii ING Bank.

Moneda nationala a afisat o tendinta puternica de apreciere incepand cu jumatatea lunii februarie a acestui an, coborand pana in prezent cu peste 19 bani la BNR.

In jurul orei 13:15, cotatiile interbancare oscilau in proximitatea valorii de 4,0750 lei/euro, fiind in scadere usoara fata de valoarea de inchidere de vineri. Perechea euro-leu urmeaza tendinta trasata de zlot si de forint la nivel regional, in conditiile in care cele doua valute au marcat castiguri de pana la 0,15%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus