Cursul a atins un nou minim pe ultimele 4 luni: 4,2523 lei/euro

Leul a continuat sa se intareasca la BNR iar cursul oficial anuntat miercuri a coborat la 4,2523 lei pentru un euro, cel mai mic nivel inregistrat in ultimele 4 luni.


Aparent, leul este mentinut de o imbunatatire a sentimentului investitorilor, iar pe piata interbancara cotatiile au scazut chiar sub 4,25 lei/euro.

“Avand in vedere aparenta imbunatatire a sentimentului investitorilor, vizibila pe principalele piete de capital, leul ar putea continua astazi in aceeasi nota pozitiva”, au mentionat analistii ING Bank in deschiderea sedintei de miercuri.

Monedele regionale inregistreaza o tendinta de apreciere chiar mai pronuntata decat cea a leului. Forintul maghiar a reusit sa castige aproape 0,80% in fata euro in timp ce zlotul polonez si coroana ceha avanseaza cu 0,40%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus