top banner

Cursul a atins minimul ultimelor 12 luni si jumatate

20 Aprilie 2011 | Autor: Conso

Cursul euro-leu a atins miercuri minimul ultimelor 12 luni si jumatate, dupa ce a coborat cu aproximativ 0,5 bani la BNR. Noua cotatie a fost fixata la 4,0858 lei pentru un euro.
O valoare mai mica a cursului nu a mai fost inregistrata de pe 30 martie 2010, valoarea publicata atunci de BNR fiind de 4,0729 lei pentru un euro.
Leul a inceput sa se aprecieze in raport cu euro inca de ieri, euro inchizand mai depreciat cu 50 puncte. In jurul dupa-amiezii de miercuri insa, avansul monedei nationale a fost stopat, perechea euro-leu avand o evolutie relativ stabila. Cotatiile interbancare se situau in jurul orei 14:30 in intervalul 4.0860-4,0910 lei pe euro.
“Cresterea puternica a burselor si monedelor asiatice cat si aprecierea euro fata de dolarul SUA sugereaza ca leul ar putea sa mai castige teren astazi”, considera analistii ING Bank.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta