Cursul a atins minimul ultimelor 12 luni si jumatate

Cursul euro-leu a atins miercuri minimul ultimelor 12 luni si jumatate, dupa ce a coborat cu aproximativ 0,5 bani la BNR. Noua cotatie a fost fixata la 4,0858 lei pentru un euro.


O valoare mai mica a cursului nu a mai fost inregistrata de pe 30 martie 2010, valoarea publicata atunci de BNR fiind de 4,0729 lei pentru un euro.

Leul a inceput sa se aprecieze in raport cu euro inca de ieri, euro inchizand mai depreciat cu 50 puncte. In jurul dupa-amiezii de miercuri insa, avansul monedei nationale a fost stopat, perechea euro-leu avand o evolutie relativ stabila. Cotatiile interbancare se situau in jurul orei 14:30 in intervalul 4.0860-4,0910 lei pe euro.

“Cresterea puternica a burselor si monedelor asiatice cat si aprecierea euro fata de dolarul SUA sugereaza ca leul ar putea sa mai castige teren astazi”, considera analistii ING Bank.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus