Yenul japonez atinge maxime istorice fata de dolar

Yenul japonez a atins cel mai inalt nivel fata de dolarul american de la al doilea razboi mondial si pana in prezent, informeaza BBC.


In deschiderea sedintei de joi de pe pietele asiatice, dolarul valora doar 72,65 yeni. Ulterior, cursul USD/JPY a revenit in apropierea pragului de 78, existand speculatii cu privire la o posibila interventie concertata a grupului G7 in vederea deprecierii yenului.

Aprecierea monedei japoneze se produce pe fondul repatrierii investitiilor efectuate de companiile de asigurari nipone in strainatate, in vederea mobilizarii de lichiditati pentru plata despagubirilor generate de cutremurul care a avut loc recent.

Yenul are obiceiul sa se aprecieze in perioadele de criza, deoarece investitorii japonezi plaseaza sume importante pe pietele financiare, pe care le repatriaza in momente dificile. Asa s-a intamplat si dupa declansarea crizei financiare din 2008, cand fluxurile de capital au intarit moneda nipona.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus