Cresterea PIB a dus la scaderea euro cu 1 ban la BNR

Cursul oficial euro leu a scazut marti cu peste un ban. Aceasta este a doua zi de apreciere pentru leu iar evolutia pozitiva este sustinuta de datele ce indica revenirea pe crestere a economiei.

Euro a fost stabilit la BNR la 4,5186 lei, cel mai mic nivel al ultimelor 5 saptamani, in timp ce pe piata interbancara cotatiile au revenit in intervalul 4,5200 – 4,5250 lei pentru un euro in jurul pranzului.

Tendinta de apreciere a leului este similara tendintei regionale. Atat zlotul polonez, cat si forintul maghiar sau coroana ceha prezinta un avans de 0,1% - 0,2% in fata euro.


“Castigurile inregistrate de leu in aceasta dimineata ar putea fi date de datele privind cresterea PIB peste asteptarile pietei (o crestere de 0,5%, comparativ cu estimarea de 0,2%). Cu toate acestea, volumele sugereaza ca acest trend ar putea fi accentuat si de interventii in piata valutara”, au precizat analistii ING Bank.

Leul s-a intarit si in fata francului elvetian, care a coborat la 3,7625 lei la BNR, in timp ce dolarul american a scazut cu peste 2 bani, pana la 3,6569 lei la cursul oficial.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus