Cresterea euro a fost franata. Francul inca avanseaza

Cursul euro si-a intrerupt cresterea alerta din ultimele zile, moneda unica inregistrand o stagnare la nivelul pragului de 4,40 lei. Francul elvetian continua insa sa creasca.


Cursul euro-leu anuntat de BNR a fost de 4,4008 pentru data de 4 iulie 2013. Leul s-a apreciat fata de aproape toate valutele, exceptie facand francul elvetian.

Cursul franc-leu a ajuns la 3,5465. In ultimele 5 sedinte valutare, francul s-a apreciat constant fata de leu, cursul majorandu-se cu 2,5%. Evolutia poate fi interpretata ca o corectie fireasca, daca tinem cont ca pe 28 mai 2013, francul atinsese minimul din acest an fata de leu.

Comparativ cu sfarsitul lui 2012, leul s-a apreciat cu 3,3% fata de franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus