Cotatiile au scazut la nivelul din iunie: 4,20 lei/euro

Cotatiile euro/leu au scazut in sedinta de vineri pana sub pragul de 4,21 pe piata interbancara. Cotatia oficiala este de 4,2139 lei pentru un euro.

Leul a reusit in ultima sedinta a saptamanii sa recupereze intreaga pierdere din ziua anterioara si sa isi mentina aprecierea in ton cu regiunea. Un nivel mai redus s-a inregistrat doar la inceputul lunii iunie din 2010.


Totusi, leul prezinta o tendinta mai pronuntata de apreciere decat restul valutelor emergente, reusind sa castige 0,40% in fata euro.

"Pietele de capital din SUA au reusit sa reduca pierderile si au inchis la niveluri doar marginal mai scazute. Actiunile europene au deschis ziua intr-o nota pozitiva, urmand performanta buna a celor asiatice. Toate cele de mai sus indica faptul ca activele cu un risc mai ridicat precum leul ar putea beneficia de o perspectiva imbunatatita astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Leul nu a inregistrat o evolutie la fel de spectaculoasa si in fata francului elvetian sau a dolarului, in ciuda unei aprecieri. Cursul oficial a scazut modest, la 3,2912 lei pentru un franc, respectiv la 3,0508 lei pentru un dolar.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus