Calmarea pietelor financiare duce la aprecierea leului

Cursul de referinta a continuat sa scada, pana la 4,22 lei pentru un euro, dupa 3 zile de scaderi repetate.


Leul a recuperat intreaga pierdere inregistrata in prima parte a acestei luni, cand euro ajunsese sa valoreze pe 11 august peste 4,28 lei, pe fondul tensiunilor aparute pe pietele bursiere internationale.

Tendinta de apreciereva leului s-a mentinut pe piata interbancara si dupa ora 13 (momentul cand BNR stabileste cursul de referinta), cotatiile euro-leu osciland in jurul nivelului de referinta de 4,2219.

Aprecierea mai puternica a leului a inceput inca de ieri, moneda nationala beneficiind de pe urma imbunatatirii sentimentului investitorilor, dupa ce seful bancii centrale a Statelor Unite, Ben Bernanke a lasat deschisa posibilitatea unor noi masuri de stimul monetar, sunt de parere analistii ING Bank.

“Avand in vedere semnele unei stabilizari a pietelor de la nivel global (castiguri inregistrate pe principalele piete de capital) tendinta de apreciere a leului ar putea continua in urmatoarele sedinte”, au mai precizat acestia.

Si francul elvetian s-a depreciat fata de leu, cursul oficial CHF/RON fiind de 3,5729. Fata de maximul inregistrat pe 11 august, francul a coborat cu mai mult de 50 de bani fata de leu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus