BCR vede euro la 4,5 lei la finalul anului

Estimarile privind evolutia cursului in urmatoarele luni pun euro la nivelul de 4,5 lei in viziunea BCR, odata ce scena politica se calmeaza, dupa finalizarea referendumului.


In prezent, cursul se afla la 4,62 lei pentru un euro, dupa un adevarat raliu in ultima luna. In timp ce salturile de crestere sunt semnificative, scaderile sunt mai modeste si nu indica intrarea de o tendinta clara.

“Dupa ce a atins un nou minim istoric in fata euro, leul a revenit in intervalul 4,61 – 4,62. Pentru moment, vedem cursul la 4,5 lei/euro in decembrie 2012, dar ramanem precauti in privinta evolutiilor politice ce urmeaza”, au precizat analistii BCR.

In ceea ce priveste dobanda de politica monetara, acestia nu considera ca BNR va interveni cu o noua taiere in sedinta din august, chiar daca acest lucru contravine intr-o anumita masura fundamentelor economice, care ar impune o noua runda de relaxare a politicii monetare.

Estimarea de crestere economica pentru acest an variaza intre 0,5% si 1,5%.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus