Bancnotele de 20 si 50 euro, cele mai multe contrafaceri

Numarul bancotelor euro false retrase din circulatie in 2011 s-a ridicat la aproximativ 600.000, cu 19% mai putin ca in 2010. Preferatele falsificatorilor sunt bancnotele de 20 si 50 de euro.


Cele doua cupiuri au cumulat 80% din totalul bancnotelor false descoperite si retrase de pe piata, conform datelor Bancii Centrale Europene.

Peste 97% din bancnotele false au fost descoperite in tari care au adoptat moneda euro.

Consumatorii sunt sfatuiti sa fie vigilenti atunci cand utilizeaza nunerar iar testul de baza pentru verificarea bancnotelor este testul “simte-priveste-inclina”, descris pe site-ul Bancii Centrale Europene.

In caz de dubiu, posesorul bancnotei trebuie sa o compare cu una despre care stie cu siguranta ca este originala si sa contactele autoritatile.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus