Banca Japoniei intervine dupa 6 ani pentru a stopa aprecierea yenului

Banca Japoniei a intervenit miercuri dimineata in piata valutar, a pentru prima data in ultimii 6 ani, pentru a stopa aprecierea yenului, semnaleaza un raport Admiral Markets.


Yenul atinsese minimul ultimilor 15 ani fata de dolar (pana la 82.90 USD/JPY), respectiv 10 ani fata de euro (105.50 EUR/JPY).

Analistii de la JPMorgan considera ca in cele din urma aprecierea yenului este inevitabila, iar interventia bancii centrale nu va reusi sa schimbe directia trendului. In plus, sansele unor noi interventii s-au dublat.

Actiunea Bancii Centrale a Japoniei este vazuta de analistii de la Admiral Markets ca un raspuns la deprecierea voita a dolarului si monedei europene de catre FED si Banca Centrala Europeana.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus