Atitudinea pozitiva a investitorilor sustine leul in fata monedei euro

Cotatiile euro-leu au reusit sa se mentina si in a doua sedinta a saptamanii in jurul valorii de 4,25. Cursul oficial anuntat de BNR marti este de 4,2553 lei pentru un euro.


Tendinta de apreciere a monedei nationale s-a manifestat inca de ieri, cand euro a inchis ziua la 4,2570 lei. Evolutia pozitiva ar putea continua, sustinuta de atitudinea favorabila a investitorilor.

“Deoarece participantii la piata din SUA sunt asteptati sa se intoarca dupa o sarbatoare nationala si avand in vedere evolutia pozitiva a pietelor de capital din Asia si Europa si aprecierea monedei unice europene fata de dolarul SUA, leul ar putea sa se aprecieze in continuare astazi”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, in jurul pranzului, cotatiile se mentin aproape neschimbate in jurul valorii de 4,2550 lei pentru un euro. Aceeasi tendinta inregistreaza si coroana ceha si zlotul polonez in timp ce forintul maghiar reuseste sa castige pana la 0,60% in fata euro.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus