Aprecierea leului s-a dovedit de scurta durata

Leul nu a reusit sa isi consolideze castigurile obtinute in fata principalelor valute si cursul s-a reintors pe o traiectorie crescatoare, in ciuda vestilor bune venite dinspre Grecia.

Moneda nationala reusise sa se aprecieze pana la 4,23 lei/euro la inchiderea sedintei de ieri,. Castigurile nu au durat insa mult si miercuri cotatiile au urcat din nou peste 4,25 lei/euro, chiar daca guvernul grec a obtinut votul de incredere al Parlamentului.


“Aceasta evolutie s-a datorat probabil faptului ca participantii se poate sa se fi asteptat ca executivul grec sa obtina votul de incredere al parlamentului. Pentru moment, participantii la piata probabil isi vor concentra atentia asupra aprobarii de catre parlament a masurilor de austeritate, ceea ce inseamna ca presiunile de depreciere ar putea continua”, sunt de parere analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat de BNR este de 4,2517 lei pentru un euro. Si francul s-a apreciat din nou, cotatia oficiala urcand la 3,5134 lei pentru un franc.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus