Aprecierea leului depaseste asteptarile. Cursul scade la 4,37 lei/euro

Leul s-a apreciat puternic in cursul sedintei de joi pe baza unei cereri puternice din partea investitorilor straini la licitatia de titluri de stat a Ministerului Finantelor Publice.


Analistii anticipau aceasta evolutie inca din urma cu cateva zile, avand in vedere interesul din ce in ce mai mare al investitorilor straini in active locale.

Tendinta de apreciere puternica a inceput inca de la inchiderea sedintei anterioare, cand cotatiile au scazut la 4,3890 lei pentru un euro, nivel ce nu mai fusese atins din aprilie 2012.

Joi dupa-amiaza, pe piata interbancara cotatiile au coborat in intervalul 4,3740-4,3790 lei pentru un euro. Restul valutelor regionale cunosc o evolutie de depreciere, de pana la 0,6% in fata euro.

Cursul oficial anuntat de BNR joi este de 4,3753 lei pentru un euro, cu peste 3 bani sub nivelul anterior.

Si francul elvetian a scazut cu pana la 3 ani, pana la 3,6191 lei la cursul oficial, in timp ce dolarul a coborat pana la 3,3393 lei la BNR.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus