Aprecierea leului a durat doar o zi. Euro creste din nou la BNR

Leul a facut un salt puternic in sedinta de miercuri. Miscarea a fost insa rapid intoarsa iar joi, cursul BNR a facut un pas in sus, pana la 4,4508 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile au ramas relativ stabile, in intervalul 4,4480 – 4,4525 lei pentru un euro.
Stabilitatea leului vine in contrast cu miscarea pietei valutare regionale. Zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza o depreciere destul de puternica, intre 0,4% si 0,7%.

Leul a pierdut si avansul castigat in fata dolarului american, care a urcat la 4,4508 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a ramas aproape constant, la 3,7059 la cursul oficial.

“Mediul extern incert poate amplifica brusc riscurile asociate unei volatilitati accentuate a miscarilor de capital si a cursului de schimb, ceea ce suprapus evolutiilor interne asociate anului electoral impune pastrarea in continuare a unei conduite prudente a politice monetare”, au precizat reprezentantii BNR, in comunicatul ce a urmat sedintei de politica de ieri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus