top banner

Aprecierea leului a durat doar o zi. Euro creste din nou la BNR

28 Iunie 2012 | Autor: Conso

Leul a facut un salt puternic in sedinta de miercuri. Miscarea a fost insa rapid intoarsa iar joi, cursul BNR a facut un pas in sus, pana la 4,4508 lei pentru un euro.
Pe piata interbancara cotatiile au ramas relativ stabile, in intervalul 4,4480 – 4,4525 lei pentru un euro.
Stabilitatea leului vine in contrast cu miscarea pietei valutare regionale. Zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza o depreciere destul de puternica, intre 0,4% si 0,7%.
Leul a pierdut si avansul castigat in fata dolarului american, care a urcat la 4,4508 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a ramas aproape constant, la 3,7059 la cursul oficial.
“Mediul extern incert poate amplifica brusc riscurile asociate unei volatilitati accentuate a miscarilor de capital si a cursului de schimb, ceea ce suprapus evolutiilor interne asociate anului electoral impune pastrarea in continuare a unei conduite prudente a politice monetare”, au precizat reprezentantii BNR, in comunicatul ce a urmat sedintei de politica de ieri.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Valute

Alte Articole

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Valute
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ian 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Sep 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 Aug 2018 | Valute

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Convertor valutar

Simulator schimb valutar: conversia unei sume dintr-o valută în alta