Aprecierea leului a durat doar o zi. Euro creste din nou la BNR

Leul a facut un salt puternic in sedinta de miercuri. Miscarea a fost insa rapid intoarsa iar joi, cursul BNR a facut un pas in sus, pana la 4,4508 lei pentru un euro.


Pe piata interbancara cotatiile au ramas relativ stabile, in intervalul 4,4480 – 4,4525 lei pentru un euro.
Stabilitatea leului vine in contrast cu miscarea pietei valutare regionale. Zlotul polonez si forintul maghiar inregistreaza o depreciere destul de puternica, intre 0,4% si 0,7%.

Leul a pierdut si avansul castigat in fata dolarului american, care a urcat la 4,4508 lei la BNR, in timp ce francul elvetian a ramas aproape constant, la 3,7059 la cursul oficial.

“Mediul extern incert poate amplifica brusc riscurile asociate unei volatilitati accentuate a miscarilor de capital si a cursului de schimb, ceea ce suprapus evolutiilor interne asociate anului electoral impune pastrarea in continuare a unei conduite prudente a politice monetare”, au precizat reprezentantii BNR, in comunicatul ce a urmat sedintei de politica de ieri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

Sondajul Conso s-a incheiat

Multumim tuturor participantilor. Rezultatele tragerii la sorti vor fi afisate in zilele urmatoare.

Mai multe detalii

ALTE ARTICOLE - Valute


Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Predictii tot mai sumbre pentru leu!

Predictiile analistilor cu privire la cursul leului fata de euro se inrautatesc semnificativ de la o luna la alta. Membrii CFA vad cursul la 4,72 lei/euro peste 6 luni si aproape de 4,8 lei/euro peste un an. In acelasi timp, economistul Dan Bucsa spune ca leul este supraapreciat datorita interventiilor BNR.

24 Iulie 2018 | Valute

Leul, la un nou minim istoric fata de euro!

Cursul leu/euro atinge un nou maxim istoric, pe fondul tensiunilor din scena politica. Banca Nationala a Romaniei (BNR) a anuntat, joi, un curs de 4,6695 lei/euro, in crestere de la 4,6660 lei/euro cu o zi in urma. Precedentul maxim istoric a fost inregistrat in data de 23 ianuarie 2018, dupa o serie de recorduri doborate de euro in fata leului.

21 Iunie 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus