Apetitul scazut la risc nu favorizeaza leul si aduce noi deprecieri

Moneda nationala a mai pierdut un ban in fata euro iar cursul oficial a urcat la 4,3210 lei/euro. Deprecierea este in ton cu tendinta regionala, pusa pe seama aversiunii la risc a investitorilor.


Pe piata interbancara cotatiile se mentin in jurul valorii de 4,32 lei pentru un euro, cu un interval de variatie destul de restrans. Deprecierea de 0,40% a leului se regaseste in tendinta regionala. Zlotul polonez pierde 0,50% in timp ce forintul maghiar se depreciaza cu 0,15%

“Imbunatatirea recenta a apetitului pentru risc pare fragila daca avem in vedere evolutia negativa a actiunilor asiatice si a celor europene. Asadar astazi nu pare o zi favorabila leului”, au precizat in deschiderea sedintei si analistii ING Bank.

Prognozele au ramas insa neschimbate. Pentru finalul anului, ING vede un curs de 4,20 lei pentru un euro.

Leul pierde teren nu doar in fata euro dar si in fata francului elvetian. Cursul oficial a urcat la 3,5396 lei pentru un franc in timp ce un dolar american este cotat la 3,1672 lei, cu 2 bani sub valoarea de ieri.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus