Apetitul pentru risc scade, leul rezista

Leul s-a dovedit rezistent in fata deteriorarii apetitului pentru risc al investitorilor iar cursul oficial a coborat la 4,3415 lei pentru un euro, in sedinta de miercuri.


Moneda nationala nu a parut afectata dupa ce Angela Merkel, calcelarul Germaniei, a respins majorarea limitei de finantare prin Mecanismul European de Stabilitate.

Apatia caracterizeaza insa intreaga piata valutara din regiune. Alaturi de leu, si zlotul polonez si coroana ceha inregistreaza doar miscari timide in fata euro.

“In pofida pierderilor inregistrate pe principalele piete de capital, leul a inceput ziua intr-o nota pozitiva, apreciindu-se pana la un curs de 4,34 lei/euro. Credem ca leul s-ar putea indrepta astazi catre alta sedinta cu volatilitate redusa”, au precizat analistii ING Bank.

Pe piata interbancara, euro se tranzactioneaza in jurul valorii de 4,3450 lei, fara miscarii ample.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus