Analistii nu anticipeaza un euro mai mare de 4,4 lei in viitorul apropiat

Moneda locala nu pare sa fie influentata de licitatiile de titlurile de stat. In plus, lipsa de evenimente pe pietele internationale indica o perioada linistita pentru leu.


Moneda locala nu a beneficiat de scaderea de marti a randamentelor pentru titlurile de stat in lei pe termene scurte in piata secundata, fapt ce sugereaza ca actiunea pe acel front a fost condusa in principal de jucatorii local.

“Acest lucru mai semnaleaza si ca potentialul rezultat pozitiv de la licitatia de titluri pe 1 an si 6 luni de maine ar putea avea un efect pozitiv limitat sau chiar nesemnificativ asupra leului. Asadar, continuam sa prognozam o depreciere a monedei locale pana la 4,39 lei in viitorul apropiat”, au precizat analistii ING Bank.

Cursul oficial anuntat miercuri este de 4,3837 lei pentru un euro, in crestere cu aproape 1 ban fata de nivelul anterior.

Pe piata interbancara, spre finalul sedintei, cotatiile se mentineau in intervalul 4,3965 – 4,4015 lei pentru un euro. Usoara depreciere a leului vine in contradictie cu evolutia celorlalte valute regionale, care inregistreaza un usor avans in fata euro.

La casele de schimb valutar ale bancilor, cursul de schimb valutar porneste de la un maxim de 4,3615 lei pentru un euro, la cumparare, si de la un minim de 4,4000 lei pentru un euro la vanzare.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Valute


Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real
Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real

Platforma Schimb Valutar de la Telekom Banking ofera cursuri actualizate in timp real, in functie de evolutia pietei internationale, direct pe smartphone, fara limitari sau costuri ascunse.

12 Mai 2021 | Articol sponsorizat

Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare
Bula bitcoin se poate sparge prin reglementare

Investitorii pe termen lung in bitcoin au primit vesti proaste din partea autoritatilor europene care ar dori o reglementare la nivel global a criptomonedelor.

15 Ianuarie 2021 | Valute

Fed majoreaza din nou dobanda cheie! Ce se intampla cu dolarul?

Rezerva Federala Americana (Fed) a majorat, in sedinta de miercuri, dobanda de referinta, in intervalul 2%-2,25%. In plus, institutia a anuntat ca isi mentine estimarile privind o noua majorare pana la finele acestui an. Ce influenta va avea aceasta decizie pe piata din Romania?

27 Septembrie 2018 | Valute

In ce masura ne poate afecta criza lirei turcesti?

Caderea lirei turcesti pare de neoprit, iar analistii sustin ca acesta este doar inceputul. Moneda Turciei a ajuns, marti, la 7,92 lire/euro, un nou nivel record al ultimului deceniu, in ciuda faptului ca Banca Centrala a Turciei a anuntat masuri de sprijin. De la inceputul anului si pana in prezent, lira turceasca a pierdut peste 40% din valoare.

14 August 2018 | Valute

Mai multe articole

Inapoi sus