top banner

Care este cel mai avantajos fond de actiuni?

31 Mai 2007 | Autor: Alin Serban

Atunci cand dorim sa investim in fonduri mutuale ar fi de preferat sa ne orientam mai mult dupa experienta administratorilor si dupa eficienta plasamentelor realizate de societatile de administrare. Randamentele obtinute in trecut reprezinta cartea de vizita a fiecarei societati de administrare. In Romania, insa, piata fondurilor de investitii s-a dezvoltat relativ recent, astfel ca majoritatea fondurilor nu au in spate un istoric indeajuns de lung, prin care sa convinga investitorii ca au reusit mereu sa valorifice eficient sumele disponibile.
In aceasta situatie, este recomandata studierea atenta a rapoartelor periodice de activitate, in care sunt prezentate strategiile urmarite in gestionarea activelor de fiecare societate de administrare a investitiilor. Rapoartele contin informatii cu privire la evolutia economica a tarilor in care sunt realizate investitiile, indici ai pietei de capital si indicatori economici, precum si lista societatilor listate pe bursa in care fondul investeste, plus multe alte date ce pot fi definitorii in decizia de a investi intr-un fond mutual.
In pasul 3 de comparare din cadrul sectiunii Compara fonduri veti gasi si aceste rapoarte de activitate, care va vor fi de ajutor in efectuarea unei comparatii corecte intre fondurile de actiuni.
 
In ceea ce priveste fondul Intercapital, informatiile pe care vi le putem oferi sunt cele prezentate pe Conso, in sectiunea Fonduri, in Pasul 2 si Pasul 3 de Comparare.  Pentru mai multe detalii privind acest fond, va recomandam sa contactati Certinvest, societatea care se ocupa cu administrarea acestui fond.
Legat de dezvoltarile ulterioare, Certinvest are in planurile sale lansarea unor noi fonduri de investitii cat si intrarea pe segmentul pensiilor private. Pana la materializarea acestora o sa mai dureze insa, avand in vedere ca sunt doar in faza de proiect.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cei 7 fantastici supraevaluati de la bursa

Cei 7 fantastici supraevaluati de la bursa

O privire asupra celor mai de succes companii din SUA, locul unde se da ora exacta pe piata globala de capital, din perspectiva raportului pret/profit ar putea da dureri de cap investitorilor conservatori.

11 Iul 2024 | Investitii
Reinvestirea dividendelor n-ar trebui sa concureze capitalizarea dobanzii

Reinvestirea dividendelor n-ar trebui sa concureze capitalizarea dobanzii

Spre deosebire de depozitele la termen unde capitalizarea dobanzii este bifata automat, achizitia de noi actiuni din dividendele primite de investitorii de la BVB ar trebui sa tina cont de evolutia preturilor din ultima vreme.

27 Iun 2024 | Investitii
Investitorii de la BVB nu stau rau cu educatia financiara

Investitorii de la BVB nu stau rau cu educatia financiara

Povestea ultimelor doua IPO-uri de la bursa, ambele din zona energiei si cu discounturi oferite in primele zile de subscriere arata ca micii investitori nu pot fi tentati la fel de usor ca amatorii de reduceri de Black Friday.

11 Iun 2024 | Investitii
“Febra” discounturilor poate afecta sanatatea plasamentelor la BVB

“Febra” discounturilor poate afecta sanatatea plasamentelor la BVB

Dupa ce in oferta publica a Premier Energy investorii de retail au fost diluati de peste 8 ori in goana lor dupa un discount de 5%, iata ca avem o noua oferta publilca in care se promite un discount chiar mai mare, de 16%.

28 Mai 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul