top banner

Ce fonduri se potrivesc pentru o perioada de investire de 2-3 ani?

23 Mai 2007 | Autor: Cosmin Paunescu

Perioada de timp mentionata de dumneavoastra (2-3 ani) va permite sa va orientati catre toate tipurile de fonduri deschise de investitii (monetare, de obligatiuni, diversificate, de actiuni).
Pornind de la faptul ca nu ati oferit informatii suplimentare referitoare la: toleranta dumneavoastra la risc, eventuala experienta investitionala de care dispuneti si probabilitatea de a retrage o parte din aceasta suma intr-un termen mai scurt de doi ani, consider ca sunteti interesat, ca majoritatea investitorilor, de obtinerea unor randamente cat mai mari, fiind dispus in acest sens sa pastrati investitia in fond pe perioada pe care ati mentionat-o. In aceasta situatie va recomand sa va indreptati atentia catre fondurile diversificate si fondurile de actiuni.
Fondurile diversificate au un portofoliu echilibrat din punctul de vedere al claselor de intrumente financiare in care investesc (cu o expunere pe actiuni situate la un maxim 60% din portofoliu), iar fondurile de actiuni sunt orientate, asa cum arata si denumirea de altfel, catre plasamentele pe pietele bursiere (ponderea actiunilor peste 50% din portofoliu).
Ambele categorii de fonduri presupun un grad mediu de risc. As dori sa sublinez faptul ca riscul, in cazul fondurilor de investitii, este dat strict de volatilitatea unitatii de fond, adica de posibilitatea ca valoarea unitara a activului net sa inregistreze fluctuatii, pe termen scurt,  atat negative cat si pozitive.
Statistic, atat fondurile diversificate, cat si cele de actiuni, au cunoscut cresteri importante in ultimii 2-3 ani (puteti observa in acest sens graficele prezentate pe site).
Doresc sa subliniez faptul ca, in tarile dezvoltate, fondurile deschise reprezinta una dintre principalele modalitati de investire.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Divizia de administrare de active a BRD propune doua fonduri de investitii cu durata de viata prestabilita, alocare balansata a plasamentelor si reducerea graduala a riscului.

14 Sep 2022 | Investitii
Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Domeniile noi atrag banii investitorilor, dar conteaza foarte mult si tipul afacerii, calitatea managementului si trendurile pietei. Aici actiunile Allview, iHunt sau ABN Systems au un numitor comun in ultimul an.

16 Aug 2022 | Investitii
Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul