top banner

Cum aflu cate actiuni detin la o companie?

05 Mai 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Societatile pe actiuni au obligatia legala sa tina registrul tuturor actionarilor. De cele mai multe ori in cazul societatilor de dimensiuni mici si cu actionari putini, registrul actionarilor este tinut chiar de societate. In cazul societatilor de dimensiuni mari si cu actionari numerosi, cum este si cazul societatilor listate la bursa, registrul actionarilor poate fi tinut de o institutie specializata. In cazul emitentilor listati la BVB registrul actionarilor este tinut de catre Depozitarul Central (fost Regisco).
Banca Agricola (simbol AGR) a fost o companie listata la bursa incepand cu sfarsitul anului 1998 pana in luna octombrie a anului 2002 cand emitentul a fost delistat. In acest caz, in care vorbim de un fost emitent listat, este posibil ca registrul actionarilor sa fie in continuare tinut de catre Depozitarul Central, chiar daca societatea nu mai este tranzactionata la bursa in acest moment.
Tot ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra in acest caz este sa va adresati Depozitarului Central (www.depozitarulcentral.ro) si sa verificati daca institutia tine in continuare registrul actiunilor pentru emitentul la care detineti actiuni. Daca informatia se adevereste nu trebuie decat sa urmati procedurile Depozitarului Central pentru obtinerea unui extras de cont din care sa rezulte cate actiuni detineti la acest moment.
O data rezolvata problema numarului de actiuni trebuie sa va adresati departamentului actionariat din cadrul companiei la care detineti actiuni si sa intrebati daca pentru anul trecut sunt distribuite dividende actionarilor si in caz afirmativ care este modalitatea de plata a acestora. 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii
De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul