top banner

Cum aflu cate actiuni detin la o companie?

05 Mai 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Societatile pe actiuni au obligatia legala sa tina registrul tuturor actionarilor. De cele mai multe ori in cazul societatilor de dimensiuni mici si cu actionari putini, registrul actionarilor este tinut chiar de societate. In cazul societatilor de dimensiuni mari si cu actionari numerosi, cum este si cazul societatilor listate la bursa, registrul actionarilor poate fi tinut de o institutie specializata. In cazul emitentilor listati la BVB registrul actionarilor este tinut de catre Depozitarul Central (fost Regisco).
Banca Agricola (simbol AGR) a fost o companie listata la bursa incepand cu sfarsitul anului 1998 pana in luna octombrie a anului 2002 cand emitentul a fost delistat. In acest caz, in care vorbim de un fost emitent listat, este posibil ca registrul actionarilor sa fie in continuare tinut de catre Depozitarul Central, chiar daca societatea nu mai este tranzactionata la bursa in acest moment.
Tot ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra in acest caz este sa va adresati Depozitarului Central (www.depozitarulcentral.ro) si sa verificati daca institutia tine in continuare registrul actiunilor pentru emitentul la care detineti actiuni. Daca informatia se adevereste nu trebuie decat sa urmati procedurile Depozitarului Central pentru obtinerea unui extras de cont din care sa rezulte cate actiuni detineti la acest moment.
O data rezolvata problema numarului de actiuni trebuie sa va adresati departamentului actionariat din cadrul companiei la care detineti actiuni si sa intrebati daca pentru anul trecut sunt distribuite dividende actionarilor si in caz afirmativ care este modalitatea de plata a acestora. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul