top banner

Cum aflu cate actiuni detin la o companie?

05 Mai 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Societatile pe actiuni au obligatia legala sa tina registrul tuturor actionarilor. De cele mai multe ori in cazul societatilor de dimensiuni mici si cu actionari putini, registrul actionarilor este tinut chiar de societate. In cazul societatilor de dimensiuni mari si cu actionari numerosi, cum este si cazul societatilor listate la bursa, registrul actionarilor poate fi tinut de o institutie specializata. In cazul emitentilor listati la BVB registrul actionarilor este tinut de catre Depozitarul Central (fost Regisco).
Banca Agricola (simbol AGR) a fost o companie listata la bursa incepand cu sfarsitul anului 1998 pana in luna octombrie a anului 2002 cand emitentul a fost delistat. In acest caz, in care vorbim de un fost emitent listat, este posibil ca registrul actionarilor sa fie in continuare tinut de catre Depozitarul Central, chiar daca societatea nu mai este tranzactionata la bursa in acest moment.
Tot ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra in acest caz este sa va adresati Depozitarului Central (www.depozitarulcentral.ro) si sa verificati daca institutia tine in continuare registrul actiunilor pentru emitentul la care detineti actiuni. Daca informatia se adevereste nu trebuie decat sa urmati procedurile Depozitarului Central pentru obtinerea unui extras de cont din care sa rezulte cate actiuni detineti la acest moment.
O data rezolvata problema numarului de actiuni trebuie sa va adresati departamentului actionariat din cadrul companiei la care detineti actiuni si sa intrebati daca pentru anul trecut sunt distribuite dividende actionarilor si in caz afirmativ care este modalitatea de plata a acestora. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cei 7 fantastici supraevaluati de la bursa

Cei 7 fantastici supraevaluati de la bursa

O privire asupra celor mai de succes companii din SUA, locul unde se da ora exacta pe piata globala de capital, din perspectiva raportului pret/profit ar putea da dureri de cap investitorilor conservatori.

11 Iul 2024 | Investitii
Reinvestirea dividendelor n-ar trebui sa concureze capitalizarea dobanzii

Reinvestirea dividendelor n-ar trebui sa concureze capitalizarea dobanzii

Spre deosebire de depozitele la termen unde capitalizarea dobanzii este bifata automat, achizitia de noi actiuni din dividendele primite de investitorii de la BVB ar trebui sa tina cont de evolutia preturilor din ultima vreme.

27 Iun 2024 | Investitii
Investitorii de la BVB nu stau rau cu educatia financiara

Investitorii de la BVB nu stau rau cu educatia financiara

Povestea ultimelor doua IPO-uri de la bursa, ambele din zona energiei si cu discounturi oferite in primele zile de subscriere arata ca micii investitori nu pot fi tentati la fel de usor ca amatorii de reduceri de Black Friday.

11 Iun 2024 | Investitii
“Febra” discounturilor poate afecta sanatatea plasamentelor la BVB

“Febra” discounturilor poate afecta sanatatea plasamentelor la BVB

Dupa ce in oferta publica a Premier Energy investorii de retail au fost diluati de peste 8 ori in goana lor dupa un discount de 5%, iata ca avem o noua oferta publilca in care se promite un discount chiar mai mare, de 16%.

28 Mai 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul