top banner

Cum aflu cate actiuni detin la o companie?

05 Mai 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Societatile pe actiuni au obligatia legala sa tina registrul tuturor actionarilor. De cele mai multe ori in cazul societatilor de dimensiuni mici si cu actionari putini, registrul actionarilor este tinut chiar de societate. In cazul societatilor de dimensiuni mari si cu actionari numerosi, cum este si cazul societatilor listate la bursa, registrul actionarilor poate fi tinut de o institutie specializata. In cazul emitentilor listati la BVB registrul actionarilor este tinut de catre Depozitarul Central (fost Regisco).
Banca Agricola (simbol AGR) a fost o companie listata la bursa incepand cu sfarsitul anului 1998 pana in luna octombrie a anului 2002 cand emitentul a fost delistat. In acest caz, in care vorbim de un fost emitent listat, este posibil ca registrul actionarilor sa fie in continuare tinut de catre Depozitarul Central, chiar daca societatea nu mai este tranzactionata la bursa in acest moment.
Tot ceea ce trebuie sa faceti dumneavoastra in acest caz este sa va adresati Depozitarului Central (www.depozitarulcentral.ro) si sa verificati daca institutia tine in continuare registrul actiunilor pentru emitentul la care detineti actiuni. Daca informatia se adevereste nu trebuie decat sa urmati procedurile Depozitarului Central pentru obtinerea unui extras de cont din care sa rezulte cate actiuni detineti la acest moment.
O data rezolvata problema numarului de actiuni trebuie sa va adresati departamentului actionariat din cadrul companiei la care detineti actiuni si sa intrebati daca pentru anul trecut sunt distribuite dividende actionarilor si in caz afirmativ care este modalitatea de plata a acestora. 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Increderea investitorilor in obligatiuni listate mai primeste o lovitura

Dupa Vivre Deco, Nemo Express, Qualis Properties a venit randul detinatorilor obligatunilor Elefant sa tremure la gandul restituirii principalului.

06 Feb 2024 | Investitii
Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Cum am ratat o investitie profitabila recomandata de „Premierul Ciolacu”

Sub pretextul intermedierii unor investitii in branduri de rezonanta pe plan local, de exemplu Enel sau Hidroelectrica, pe retelele sociale prolifereaza tot soiul de inselatorii care folosesc inclusiv imaginea Primului Ministru.

02 Feb 2024 | Investitii
Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Fondurile de obligatiuni in valuta incep sa recupereze pierderile

Cresterea dobanzilor in zona euro si in SUA si scaderea cotatiilor obligatiunilor in ultimii ani au provocat pierderi sau cresteri real negative pentru investitorii in fondurile de obligatiuni, dar lucrurile se pot schimba odata cu politica monetara.

09 Ian 2024 | Investitii
Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cum ne-au surprins pietele financiare in 2023 si ce poate urma

Cresterea bursei, ieftinirea energiei, scaderea dobanzilor in lei si cresterea celor in euro, tentativele de inasprire a fiscalitatii au fost surprizele anului iar 2024 se anunta la fel de interesant.

27 Dec 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul