top banner

Fonduri mutuale: Care este procedura de rascumparare a investitiei?

14 Martie 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Rascumpararea investitiei efectuata intr-un fond mutual se face pe baza unei cereri de rascumparare, ce poate fi depusa la sediul societatii de administrare, la unul din sediile distribuitorilor sau online.

Locurile unde pot fi depuse cererile de rascumparare sunt specificate in prospectul de emisiune al fondului mutual in cauza. Astfel, daca fondul  mutual are o retea de distributie, atunci cererile pot fi depuse la oricare din sediile distribuitorilor autorizati, iar daca are specificat in prospect ca rascumpararile pot fi efectuate si de la distanta, atunci investitorii pot folosi sistemul de tranzactionare online pus la dispozitie de societatea de administrare pentru a realiza o rascumparare.

Pretul la care se  face rascumpararea unitatilor de fond  este valoarea unitara a activului net (VUAN) aferenta zilei in care cererea a fost depusa, prin una din variantele de mai sus. Cum VUAN pentru ziua depunerii cererii se calculeaza a doua zi lucratoare, rascumpararile primite sunt procesate a doua zi lucratoare, dupa data depunerii cererii de catre client.

Perioada de timp in care investitorul poate intra in posesia contravalorii unitatilor de fond rascumparate variaza intre doua si zece zile lucratoare, in conformitate cu prevederile prospectului de emisiune si in functie de durata transferului bancar din contul fondului in contul investitorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Oferta publica a grupului Premier Energy PLC se deruleaza intre 8-15 mai, subscrierile din primele 3 zile au un discount de 5%, iar raportul pret/profit (PER) dupa majorarea de capital, este in jur de 7.

09 Mai 2024 | Investitii
Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Desi cresterea pretului aurului a atins 50% din septembrie 2022, satisfactia celor care au pariat pe acesta a fost comparabila cu a detinatorilor de actiuni in ciuda politicii monetare restrictive.

02 Mai 2024 | Investitii
Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul