top banner

Fonduri mutuale: Care este procedura de rascumparare a investitiei?

14 Martie 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Rascumpararea investitiei efectuata intr-un fond mutual se face pe baza unei cereri de rascumparare, ce poate fi depusa la sediul societatii de administrare, la unul din sediile distribuitorilor sau online.

Locurile unde pot fi depuse cererile de rascumparare sunt specificate in prospectul de emisiune al fondului mutual in cauza. Astfel, daca fondul  mutual are o retea de distributie, atunci cererile pot fi depuse la oricare din sediile distribuitorilor autorizati, iar daca are specificat in prospect ca rascumpararile pot fi efectuate si de la distanta, atunci investitorii pot folosi sistemul de tranzactionare online pus la dispozitie de societatea de administrare pentru a realiza o rascumparare.

Pretul la care se  face rascumpararea unitatilor de fond  este valoarea unitara a activului net (VUAN) aferenta zilei in care cererea a fost depusa, prin una din variantele de mai sus. Cum VUAN pentru ziua depunerii cererii se calculeaza a doua zi lucratoare, rascumpararile primite sunt procesate a doua zi lucratoare, dupa data depunerii cererii de catre client.

Perioada de timp in care investitorul poate intra in posesia contravalorii unitatilor de fond rascumparate variaza intre doua si zece zile lucratoare, in conformitate cu prevederile prospectului de emisiune si in functie de durata transferului bancar din contul fondului in contul investitorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Cum reactionam in fata “maximelor istorice”

Bursa de Valori a atins saptamana trecuta un nou maxim istoric, un pretext nimerit sa ne intrebam care ar fi atitudinea recomandata in fata acestui nou reper si ce ar putea urma.

12 Sep 2023 | Investitii
Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

Investitorii in actiuni BVB au fost marii castigatori ai listarii Hidroelectrica

In prima jumatate a lunii august, media tranzactiilor cu actiunile H20 a reprezentat 37% din media tranzactiilor cu actiuni la BVB, pondere care explica pariul facut din timp pe cresterea cotatiilor actiunilor bursei, in calitate de emitent.

17 Aug 2023 | Investitii
Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Bursa se poate transforma intr-o afacere pe termen lung

Noile planuri de impozitare a castigurilor si dividendelor obtinute din investitiile bursiere pot reduce speculatiile dar si lichiditatea. De ce n-am aflat aceste lucruri inainte de IPO-ul Hidroelectrica?

03 Aug 2023 | Investitii
De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

De ce au revenit pe crestere bursele in 2023?

Desi economiile nu cunosteau o perioada de revenire, ba dimpotriva, iar dobanzile se mentineau ridicate, bursele au inversat trendul de scadere si au oferit profituri nesperate celor care au avut nervii tari.

26 Iul 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul