top banner

Fonduri mutuale: Care este procedura de rascumparare a investitiei?

14 Martie 2010 | Autor: Nicu Grigoras

Rascumpararea investitiei efectuata intr-un fond mutual se face pe baza unei cereri de rascumparare, ce poate fi depusa la sediul societatii de administrare, la unul din sediile distribuitorilor sau online.

Locurile unde pot fi depuse cererile de rascumparare sunt specificate in prospectul de emisiune al fondului mutual in cauza. Astfel, daca fondul  mutual are o retea de distributie, atunci cererile pot fi depuse la oricare din sediile distribuitorilor autorizati, iar daca are specificat in prospect ca rascumpararile pot fi efectuate si de la distanta, atunci investitorii pot folosi sistemul de tranzactionare online pus la dispozitie de societatea de administrare pentru a realiza o rascumparare.

Pretul la care se  face rascumpararea unitatilor de fond  este valoarea unitara a activului net (VUAN) aferenta zilei in care cererea a fost depusa, prin una din variantele de mai sus. Cum VUAN pentru ziua depunerii cererii se calculeaza a doua zi lucratoare, rascumpararile primite sunt procesate a doua zi lucratoare, dupa data depunerii cererii de catre client.

Perioada de timp in care investitorul poate intra in posesia contravalorii unitatilor de fond rascumparate variaza intre doua si zece zile lucratoare, in conformitate cu prevederile prospectului de emisiune si in functie de durata transferului bancar din contul fondului in contul investitorului.

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii
Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul