top banner

Cum se solicita rambursarea TVA de catre firmele stabilite in alt stat UE?

10 Februarie 2010 | Autor: Alin Negrescu

In legatura cu rambursarea TVA catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru al UE, dar nestabilite in statul membru din care solicita rambursarea TVA, trebuie subliniat faptul ca incepand cu data de 1 ianurie 2010, exista o noua procedura pentru astfel de rambursari.
Aceasta noua procedura are in principal scopul de a reduce semnificativ problemele de ordin administrativ care existau in trecut, precum si reducerea timpului necesar solutionarii cererilor de rambursare.
Astfel, conform noii proceduri contribuabilii stabiliti intr-un stat membru al UE vor putea solicita rambursarea TVA platite in alt stat membru al UE prin depunerea electronica a unei cereri catre autoritatile fiscale din statul membru in care acesta este stabilit, urmand ca acesta sa transmita celuilalt stat membru aceasta cerere pentru solutionarea rambursarii TVA. De asemenea, termenul de depunere a cererilor de rambursare a fost prelungit pana la data de 30 septembrie a anului urmator celui pentru care se solicita rambursarea. 
Asadar, faptul ca societatile din Romania se vor adresa direct autoritatilor fiscale din Romania, precum si faptul ca documentatia privind cererea de rambursare a TVA se va depune pe cale electronica constituie elemente care, cel putin din punct de vedere administrativ, ar trebui sa conduca la o simplificare a procedurii de rambursare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul