top banner

Cum se solicita rambursarea TVA de catre firmele stabilite in alt stat UE?

10 Februarie 2010 | Autor: Alin Negrescu

In legatura cu rambursarea TVA catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru al UE, dar nestabilite in statul membru din care solicita rambursarea TVA, trebuie subliniat faptul ca incepand cu data de 1 ianurie 2010, exista o noua procedura pentru astfel de rambursari.
Aceasta noua procedura are in principal scopul de a reduce semnificativ problemele de ordin administrativ care existau in trecut, precum si reducerea timpului necesar solutionarii cererilor de rambursare.
Astfel, conform noii proceduri contribuabilii stabiliti intr-un stat membru al UE vor putea solicita rambursarea TVA platite in alt stat membru al UE prin depunerea electronica a unei cereri catre autoritatile fiscale din statul membru in care acesta este stabilit, urmand ca acesta sa transmita celuilalt stat membru aceasta cerere pentru solutionarea rambursarii TVA. De asemenea, termenul de depunere a cererilor de rambursare a fost prelungit pana la data de 30 septembrie a anului urmator celui pentru care se solicita rambursarea. 
Asadar, faptul ca societatile din Romania se vor adresa direct autoritatilor fiscale din Romania, precum si faptul ca documentatia privind cererea de rambursare a TVA se va depune pe cale electronica constituie elemente care, cel putin din punct de vedere administrativ, ar trebui sa conduca la o simplificare a procedurii de rambursare.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul