top banner

Cum se solicita rambursarea TVA de catre firmele stabilite in alt stat UE?

10 Februarie 2010 | Autor: Alin Negrescu

In legatura cu rambursarea TVA catre persoane impozabile stabilite in alt stat membru al UE, dar nestabilite in statul membru din care solicita rambursarea TVA, trebuie subliniat faptul ca incepand cu data de 1 ianurie 2010, exista o noua procedura pentru astfel de rambursari.
Aceasta noua procedura are in principal scopul de a reduce semnificativ problemele de ordin administrativ care existau in trecut, precum si reducerea timpului necesar solutionarii cererilor de rambursare.
Astfel, conform noii proceduri contribuabilii stabiliti intr-un stat membru al UE vor putea solicita rambursarea TVA platite in alt stat membru al UE prin depunerea electronica a unei cereri catre autoritatile fiscale din statul membru in care acesta este stabilit, urmand ca acesta sa transmita celuilalt stat membru aceasta cerere pentru solutionarea rambursarii TVA. De asemenea, termenul de depunere a cererilor de rambursare a fost prelungit pana la data de 30 septembrie a anului urmator celui pentru care se solicita rambursarea. 
Asadar, faptul ca societatile din Romania se vor adresa direct autoritatilor fiscale din Romania, precum si faptul ca documentatia privind cererea de rambursare a TVA se va depune pe cale electronica constituie elemente care, cel putin din punct de vedere administrativ, ar trebui sa conduca la o simplificare a procedurii de rambursare.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii
De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul