top banner

Ce semnale pot prognoza revenirea bursei?

04 August 2008 | Autor: Gabriel Cojocaru

Elementele primare ce trebuie urmarite in incercarea de a anticipa orice evolutie viitoare a pretului unei actiuni, sau a bursei pe ansamblul ei, sunt pretul si volumul de tranzactionare (valoarea tranzactiilor). In timp, momentele importante ce trebuie remarcate sunt variatiile de pret pe fondul unor volume semnificative, peste medie.
Asadar, dupa o scadere indelungata a preturilor, un semnal ce ar putea indica o eventuala revenire a bursei ar fi cresterile preturilor ce au loc pe fondul unor volume ridicate.
Orice crestere care are loc in conditii de lichiditate scazuta nu poate fi considerata un semnal de revenire. Reversul este de asemenea valabil. Daca se inregistreaza scaderi de pret in conditii de lichiditate scazuta dupa o perioada de crestere, nu trebuie luate in considerare ca fiind "caderi" ale bursei, fiind doar corectii naturale ale pietei. 

In concluzie, in situatia actuala a pietei bursiere, un prim semnal ce trebuie asteptat pentru a putea vorbi despre o revenire a bursei ar fi o crestere consistenta a volumelor de tranzactionare, chiar daca aceasta ar avea loc in conditii de variatii usor pozitive ale preturilor. In acest fel, s-ar crea o zona de acumulare, timp in care se construieste increderea investitorilor, incredere pierduta in perioadele de trend negativ.

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii
Tin dividendele pasul cu inflatia?

Tin dividendele pasul cu inflatia?

Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

24 Mar 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul