top banner

Ce s-a intamplat cu actiunile de la Peco?

07 Mai 2008 | Autor: Gabriel Ionut Cojocaru

Cupoanele care au fost subscrise in Programul de Privatizare in Masa la o societate care astazi este tranzactionabila pe Bursa de Valori Bucuresti se pot vinde prin intermediul oricarei Societati de Servicii de Investitii Financiare. Tot ce trebuie sa faca actionarul este sa obtina un extras de cont de la Depozitarul Central care sa arate cate actiuni detine la societatea respectiva si cu acest extras de cont sa se duca la o SSIF pentru a le vinde. 
Pentru ca pe site-ul BVB nu apare compania Peco Arad, este posibil ca aceasta sa nu fi fost niciodata listata la bursa. Pe de alta parte, toate societatile Petrom din tara care s-au tranzactionat  pe bursa au fost delistate si incorporate in Petrom SA (simbol SNP), ceea ce inseamna ca actionarii lor au devenit actionari Petrom SA. 
Asadar sfatul meu pentru dumneavoastra este sa contactati Depozitarul Central si sa obtineti un extras de cont pentru actiunile detinute, urmand ca apoi sa luati legatura cu o societate de brokeraj pentru a le vinde. In ceea ce priveste dividendele, Petrom este cea mai in masura sa va informeze daca aveti de primit dividende sau nu. Daca societatea a acordat dividende de-a lungul anilor, dar din diferite motive dumneavoastra nu ati intrat in posesia lor, trebuie sa stiti ca acestea se prescriu dupa trei ani.
Ultima tranzactie cu actiuni SNP s-a efectuat astazi, 08.05.2008, la pretul de 0,49 RON/ actiune, pret care va poate ajuta sa aflati valoarea actiunilor dumneavoastra dupa ce aflati cu exactitate cate detineti, conform extrasului de cont.
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii
De la crypto-manie la crypto-depresie

De la crypto-manie la crypto-depresie

Cei care au cumparat criptoactive in urma cu 6 luni contempla deja injumatatirea portofoliului. Inflatia, cresterea dobanzilor si aversiunea fata de risc a pietelor au pus umarul la o corectie semnificativa.

24 Mai 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul