top banner

Ce s-a intamplat cu actiunile de la Peco?

07 Mai 2008 | Autor: Gabriel Ionut Cojocaru

Cupoanele care au fost subscrise in Programul de Privatizare in Masa la o societate care astazi este tranzactionabila pe Bursa de Valori Bucuresti se pot vinde prin intermediul oricarei Societati de Servicii de Investitii Financiare. Tot ce trebuie sa faca actionarul este sa obtina un extras de cont de la Depozitarul Central care sa arate cate actiuni detine la societatea respectiva si cu acest extras de cont sa se duca la o SSIF pentru a le vinde. 
Pentru ca pe site-ul BVB nu apare compania Peco Arad, este posibil ca aceasta sa nu fi fost niciodata listata la bursa. Pe de alta parte, toate societatile Petrom din tara care s-au tranzactionat  pe bursa au fost delistate si incorporate in Petrom SA (simbol SNP), ceea ce inseamna ca actionarii lor au devenit actionari Petrom SA. 
Asadar sfatul meu pentru dumneavoastra este sa contactati Depozitarul Central si sa obtineti un extras de cont pentru actiunile detinute, urmand ca apoi sa luati legatura cu o societate de brokeraj pentru a le vinde. In ceea ce priveste dividendele, Petrom este cea mai in masura sa va informeze daca aveti de primit dividende sau nu. Daca societatea a acordat dividende de-a lungul anilor, dar din diferite motive dumneavoastra nu ati intrat in posesia lor, trebuie sa stiti ca acestea se prescriu dupa trei ani.
Ultima tranzactie cu actiuni SNP s-a efectuat astazi, 08.05.2008, la pretul de 0,49 RON/ actiune, pret care va poate ajuta sa aflati valoarea actiunilor dumneavoastra dupa ce aflati cu exactitate cate detineti, conform extrasului de cont.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii
Cum au pierdut investitorii de la BVB din afacerea Rosia Montana

Cum au pierdut investitorii de la BVB din afacerea Rosia Montana

Deznodamantul din procesul intentat statului roman de Gabriel Resources a oferit ocazia unor speculatii pe piata bursiera atat in Canada cat si in Romania.

12 Mar 2024 | Investitii
Bulele anului 2024 se pot sparge cu mult zgomot in 2025

Bulele anului 2024 se pot sparge cu mult zgomot in 2025

Gradul de supraevaluare al actiunilor de top din SUA, bursa care da tonul pietelor de capital globale, depaseste nivelul premergator spargerii bulei dotcom.

01 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul