top banner

Ce s-a intamplat cu actiunile de la Peco?

07 Mai 2008 | Autor: Gabriel Ionut Cojocaru

Cupoanele care au fost subscrise in Programul de Privatizare in Masa la o societate care astazi este tranzactionabila pe Bursa de Valori Bucuresti se pot vinde prin intermediul oricarei Societati de Servicii de Investitii Financiare. Tot ce trebuie sa faca actionarul este sa obtina un extras de cont de la Depozitarul Central care sa arate cate actiuni detine la societatea respectiva si cu acest extras de cont sa se duca la o SSIF pentru a le vinde. 
Pentru ca pe site-ul BVB nu apare compania Peco Arad, este posibil ca aceasta sa nu fi fost niciodata listata la bursa. Pe de alta parte, toate societatile Petrom din tara care s-au tranzactionat  pe bursa au fost delistate si incorporate in Petrom SA (simbol SNP), ceea ce inseamna ca actionarii lor au devenit actionari Petrom SA. 
Asadar sfatul meu pentru dumneavoastra este sa contactati Depozitarul Central si sa obtineti un extras de cont pentru actiunile detinute, urmand ca apoi sa luati legatura cu o societate de brokeraj pentru a le vinde. In ceea ce priveste dividendele, Petrom este cea mai in masura sa va informeze daca aveti de primit dividende sau nu. Daca societatea a acordat dividende de-a lungul anilor, dar din diferite motive dumneavoastra nu ati intrat in posesia lor, trebuie sa stiti ca acestea se prescriu dupa trei ani.
Ultima tranzactie cu actiuni SNP s-a efectuat astazi, 08.05.2008, la pretul de 0,49 RON/ actiune, pret care va poate ajuta sa aflati valoarea actiunilor dumneavoastra dupa ce aflati cu exactitate cate detineti, conform extrasului de cont.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul