top banner

Ce s-a intamplat cu actiunile de la Peco?

07 Mai 2008 | Autor: Gabriel Ionut Cojocaru

Cupoanele care au fost subscrise in Programul de Privatizare in Masa la o societate care astazi este tranzactionabila pe Bursa de Valori Bucuresti se pot vinde prin intermediul oricarei Societati de Servicii de Investitii Financiare. Tot ce trebuie sa faca actionarul este sa obtina un extras de cont de la Depozitarul Central care sa arate cate actiuni detine la societatea respectiva si cu acest extras de cont sa se duca la o SSIF pentru a le vinde. 
Pentru ca pe site-ul BVB nu apare compania Peco Arad, este posibil ca aceasta sa nu fi fost niciodata listata la bursa. Pe de alta parte, toate societatile Petrom din tara care s-au tranzactionat  pe bursa au fost delistate si incorporate in Petrom SA (simbol SNP), ceea ce inseamna ca actionarii lor au devenit actionari Petrom SA. 
Asadar sfatul meu pentru dumneavoastra este sa contactati Depozitarul Central si sa obtineti un extras de cont pentru actiunile detinute, urmand ca apoi sa luati legatura cu o societate de brokeraj pentru a le vinde. In ceea ce priveste dividendele, Petrom este cea mai in masura sa va informeze daca aveti de primit dividende sau nu. Daca societatea a acordat dividende de-a lungul anilor, dar din diferite motive dumneavoastra nu ati intrat in posesia lor, trebuie sa stiti ca acestea se prescriu dupa trei ani.
Ultima tranzactie cu actiuni SNP s-a efectuat astazi, 08.05.2008, la pretul de 0,49 RON/ actiune, pret care va poate ajuta sa aflati valoarea actiunilor dumneavoastra dupa ce aflati cu exactitate cate detineti, conform extrasului de cont.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul