top banner

Ce presupune tehnica de asigurare impotriva riscului?

06 Februarie 2008 | Autor: Florin Dolea

Prospectul de emisiune al unui fond de investitii este certificatul de nastere, cartea de identitate si totodata o caracterizare fidela a politicii de investitii pentru fiecare fond. Totodata in prospect sunt subliniate multe alte aspecte tehnice care tin cont de activitatea de zi cu zi a fondului, in stransa colaborare cu institutii cum ar fi: Depozitarul, Distribuitorii, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, etc. Va recomandam totodata sa cititi prospectul simplificat si regulile fondului care sunt tot documente oficiale are fondului, relativ mai simple si mai putin “stufoase” in comparatie cu prospectul de emisiune.

 

Administratorii fondului aplica diverse strategii de investitii si de protectie impotriva riscului in functie de specificul respectivului fond. Ca exemplu unul din principiile de protectie impotriva riscului este diversificarea.

 

Fondurile de investitii, cat si administratorii acestora sunt entitati complex reglementate atat extern (Societatea de Depozitare, CNVM, auditori, etc) cat si intern (control intern, etc). Mai mult, un factor foarte important la disciplina de investiti a administratorului si implicit referitor la “confortul” financiar al investitorului o reprezinta vechimea, dimensiunea, globalitatea cat si bonitatea administratorului.

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Domeniile noi atrag banii investitorilor, dar conteaza foarte mult si tipul afacerii, calitatea managementului si trendurile pietei. Aici actiunile Allview, iHunt sau ABN Systems au un numitor comun in ultimul an.

16 Aug 2022 | Investitii
Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii
Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Cum se pot pierde bani cu titlurile de stat listate la bursa

Dacă va ganditi la pierderea dobanzii la termen la retragerea inainte de scadenta, aflati ca se poate si mai rau, la vanzarea obligatiunilor listate la bursa.

02 Iun 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul