top banner

Ce presupune tehnica de asigurare impotriva riscului?

06 Februarie 2008 | Autor: Florin Dolea

Prospectul de emisiune al unui fond de investitii este certificatul de nastere, cartea de identitate si totodata o caracterizare fidela a politicii de investitii pentru fiecare fond. Totodata in prospect sunt subliniate multe alte aspecte tehnice care tin cont de activitatea de zi cu zi a fondului, in stransa colaborare cu institutii cum ar fi: Depozitarul, Distribuitorii, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, etc. Va recomandam totodata sa cititi prospectul simplificat si regulile fondului care sunt tot documente oficiale are fondului, relativ mai simple si mai putin “stufoase” in comparatie cu prospectul de emisiune.

 

Administratorii fondului aplica diverse strategii de investitii si de protectie impotriva riscului in functie de specificul respectivului fond. Ca exemplu unul din principiile de protectie impotriva riscului este diversificarea.

 

Fondurile de investitii, cat si administratorii acestora sunt entitati complex reglementate atat extern (Societatea de Depozitare, CNVM, auditori, etc) cat si intern (control intern, etc). Mai mult, un factor foarte important la disciplina de investiti a administratorului si implicit referitor la “confortul” financiar al investitorului o reprezinta vechimea, dimensiunea, globalitatea cat si bonitatea administratorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Portofoliile de obligatiuni ne scutesc de surprize neplacute

Cum marea majoritate a obligatiunilor corporative sunt negarantate, cine cumpara doar cu ochii la dobanzile mai mari decat in cazul depozitelor poate avea si surprize neplacute.

21 Noi 2022 | Investitii
Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Piata cryptoactivelor cunoaste un nou scandal de amploare

Implozia cotatiilor tokenului FTX, una dintre cele mai mari platforme de tranzactionare crypto din lume, a lasat in urma investitori faliti si dezvaluiri socante despre legaturile cu lumea politicii, afacerilor si media.

18 Noi 2022 | Investitii
Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Inflatia are si parti bune, depinde din ce unghi e privita

Efectele majorarii preturilor aduc vesti proaste, cum sunt cresterea cheltuielilor de subzistenta pentru cei cu venituri mici, scumpirea creditelor pentru debitori, dar si unele bune, pentru cei cu bani mai multi, cum sunt ieftinirea actiunilor si imobiliarelor.

27 Oct 2022 | Investitii
Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Bursa, economia, piata imobiliara merg in pasi diferiti

Daca bursa anticipeaza o recesiune, piata imobiliara va reactiona cu intarziere astfel incat mai intai vom vedea actiunile corectandu-se, dupa un an sau mai mult vom afla ca PIB-ul a incetinit sau scade si abia dupa alti 1-2 ani vom putea cumpara proprietati mai ieftine.

17 Oct 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul