top banner

Ce presupune tehnica de asigurare impotriva riscului?

06 Februarie 2008 | Autor: Florin Dolea

Prospectul de emisiune al unui fond de investitii este certificatul de nastere, cartea de identitate si totodata o caracterizare fidela a politicii de investitii pentru fiecare fond. Totodata in prospect sunt subliniate multe alte aspecte tehnice care tin cont de activitatea de zi cu zi a fondului, in stransa colaborare cu institutii cum ar fi: Depozitarul, Distribuitorii, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, etc. Va recomandam totodata sa cititi prospectul simplificat si regulile fondului care sunt tot documente oficiale are fondului, relativ mai simple si mai putin “stufoase” in comparatie cu prospectul de emisiune.

 

Administratorii fondului aplica diverse strategii de investitii si de protectie impotriva riscului in functie de specificul respectivului fond. Ca exemplu unul din principiile de protectie impotriva riscului este diversificarea.

 

Fondurile de investitii, cat si administratorii acestora sunt entitati complex reglementate atat extern (Societatea de Depozitare, CNVM, auditori, etc) cat si intern (control intern, etc). Mai mult, un factor foarte important la disciplina de investiti a administratorului si implicit referitor la “confortul” financiar al investitorului o reprezinta vechimea, dimensiunea, globalitatea cat si bonitatea administratorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul