top banner

Ce presupune tehnica de asigurare impotriva riscului?

06 Februarie 2008 | Autor: Florin Dolea

Prospectul de emisiune al unui fond de investitii este certificatul de nastere, cartea de identitate si totodata o caracterizare fidela a politicii de investitii pentru fiecare fond. Totodata in prospect sunt subliniate multe alte aspecte tehnice care tin cont de activitatea de zi cu zi a fondului, in stransa colaborare cu institutii cum ar fi: Depozitarul, Distribuitorii, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, etc. Va recomandam totodata sa cititi prospectul simplificat si regulile fondului care sunt tot documente oficiale are fondului, relativ mai simple si mai putin “stufoase” in comparatie cu prospectul de emisiune.

 

Administratorii fondului aplica diverse strategii de investitii si de protectie impotriva riscului in functie de specificul respectivului fond. Ca exemplu unul din principiile de protectie impotriva riscului este diversificarea.

 

Fondurile de investitii, cat si administratorii acestora sunt entitati complex reglementate atat extern (Societatea de Depozitare, CNVM, auditori, etc) cat si intern (control intern, etc). Mai mult, un factor foarte important la disciplina de investiti a administratorului si implicit referitor la “confortul” financiar al investitorului o reprezinta vechimea, dimensiunea, globalitatea cat si bonitatea administratorului.

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Dupa Hidroelectrica, un nou IPO de energie la bursa

Oferta publica a grupului Premier Energy PLC se deruleaza intre 8-15 mai, subscrierile din primele 3 zile au un discount de 5%, iar raportul pret/profit (PER) dupa majorarea de capital, este in jur de 7.

09 Mai 2024 | Investitii
Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Un an si jumatate „de aur” dar nu numai pentru metalul galben. Ce urmeaza?

Desi cresterea pretului aurului a atins 50% din septembrie 2022, satisfactia celor care au pariat pe acesta a fost comparabila cu a detinatorilor de actiuni in ciuda politicii monetare restrictive.

02 Mai 2024 | Investitii
Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa este deschisa pentru oricine. Fondurile de tip ETF si accesul simplu la performantele bursei

Bursa de Valori din Bucuresti (BVB) ofera publicului larg actiunile unora dintre cele mai importante companii din Romania, din sectoare diverse de activitate: OMV Petrom, Hidroelectrica, Romgaz, Nuclearelectrica, Digi Communications, Transgaz, Banca Transilvania, Electrica, BRD – Groupe Societe Generale, One United Properties, Medlife, Transport Trade Services, Transelectrica, Teraplast, Aquila Part Prod Com, Purcari Wineries – acestea sunt doar o parte dintre ele. Performantele actiunilor acestor companii pot fi o idee buna pentru o parte din economiile oricrei persoane sau companii.

18 Apr 2024 | Investitii
Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Companiile din energie nu mai sunt un Eldorado al dividendelor

Cresterea agresiva a cotatiilor din ultimul an si dinamica mai modesta a profiturilor au redus randamentul la dividend pentru actiunile listate sub cel al depozitelor la termen in mai multe cazuri.

28 Mar 2024 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul