top banner

Cum se poate investi la bursa?

08 Ianuarie 2008 | Autor: Alina Branescu

Pentru a investi pe bursa, o persoana fizica trebuie in primul rand sa se inscrie la o societate de brokeraj, prin intermediul careia se vor putea face tranzactii la bursa. Acestea prevad o suma minima sau o taxa de deschidere, iar pentru fiecare tranzactie se percep comisioane, care difera de la un broker la altul. Lista cu brokerii autorizati de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare se poate gasi pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti www.bvb.ro, la sectiunea intermediari.

 

Pe langa deschiderea unui cont la o societate de servicii de investitii financiare, mai trebuie deschis un cont la o banca. Prin intermediul sau, clientul va putea transfera banii pe care urmeaza sa-i investeasca la bursa in contul societatii de brokeraj si tot in acest cont, isi va putea transfera ulterior castigurile.

 

In prezent, firmele de brokeraj ofera investitorilor si posibilitatea de a opta pentru tranzactionarea online, dar aceasta modalitate este recomandata celor care au experienta pe bursa.

 

Inainte de a investi pe bursa este necesara o cercetare aprofundata. Se poate incepe cu „Ghidul investitorului”, pus la dispozitia utilizatorilor de catre Bursa de Valori Bucuresti pe site-ul oficial.

 

In cazul in care un investitor doreste sa devina broker, acesta poate sa faca cursuri de brokeraj, care sunt oferite de Asociatia Brokerilor si sunt atestate de catre CNVM.

 

Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News

Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Noua oportunitate pentru investitiile in energie la bursa

Din 22 februarie la BVB va putea fi tranzactionat al doilea instrument de acest tip listat pe piata locala, ETF Energie Patria. Din pacate, oferta vine dupa diminuarea bulei energetice si plafonarea preturilor la producatori.

23 Feb 2023 | Investitii
Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Averea fondurilor mutuale s-a contractat puternic in 2022

Fondurile de obligatiuni au avut parte de cea mai mare scadere (-36%), iar cel mai bine s-au descurcat fondurile de actiuni (-12%), intr-un an dominat de perceptia asupra riscului si corectiile pietelor. Au fost insa si performeri, fonduri care au terminat anul cu randamente pozitive, in ciuda conditiilor investitionale adverse.

24 Ian 2023 | Investitii
Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Creste fiscalitatea pentru veniturile din investitii

Din 2023 veniturile din dobanzi, dividende, speculatii cu actiuni vor fi taxate mai sever iar investitorii ar trebui sa se gandeasca de acum la strategiile optime.

05 Ian 2023 | Investitii
Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Anul 2022 a fost unul complicat pentru investitii. Ce va fi in 2023?

Inflatia, majorarea dobanzilor, razboiul din Ucraina, amenintarile de recesiune si prabusirea criptoactivelor au bulversat pietele financiare anul ce a trecut iar pierderile investitorilor au fost substantiale. Ce urmeaza?

03 Ian 2023 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul