top banner

Cum se poate investi la bursa?

08 Ianuarie 2008 | Autor: Alina Branescu

Pentru a investi pe bursa, o persoana fizica trebuie in primul rand sa se inscrie la o societate de brokeraj, prin intermediul careia se vor putea face tranzactii la bursa. Acestea prevad o suma minima sau o taxa de deschidere, iar pentru fiecare tranzactie se percep comisioane, care difera de la un broker la altul. Lista cu brokerii autorizati de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare se poate gasi pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti www.bvb.ro, la sectiunea intermediari.

 

Pe langa deschiderea unui cont la o societate de servicii de investitii financiare, mai trebuie deschis un cont la o banca. Prin intermediul sau, clientul va putea transfera banii pe care urmeaza sa-i investeasca la bursa in contul societatii de brokeraj si tot in acest cont, isi va putea transfera ulterior castigurile.

 

In prezent, firmele de brokeraj ofera investitorilor si posibilitatea de a opta pentru tranzactionarea online, dar aceasta modalitate este recomandata celor care au experienta pe bursa.

 

Inainte de a investi pe bursa este necesara o cercetare aprofundata. Se poate incepe cu „Ghidul investitorului”, pus la dispozitia utilizatorilor de catre Bursa de Valori Bucuresti pe site-ul oficial.

 

In cazul in care un investitor doreste sa devina broker, acesta poate sa faca cursuri de brokeraj, care sunt oferite de Asociatia Brokerilor si sunt atestate de catre CNVM.

 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Fonduri de investitii care amintesc de fondurile de pensii

Divizia de administrare de active a BRD propune doua fonduri de investitii cu durata de viata prestabilita, alocare balansata a plasamentelor si reducerea graduala a riscului.

14 Sep 2022 | Investitii
Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Fanii tehnologiei n-au tras lozul castigator la BVB

Domeniile noi atrag banii investitorilor, dar conteaza foarte mult si tipul afacerii, calitatea managementului si trendurile pietei. Aici actiunile Allview, iHunt sau ABN Systems au un numitor comun in ultimul an.

16 Aug 2022 | Investitii
Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

Inceputul sfarsitului pentru criptoactive?

A fost nevoie de o corectie ampla la nivelul pietei, de pulverizarea unor proiecte “de viitor”, blocarea unor retrageri si concedieri masive anuntate de platformele de tranzactionare pentru ca investitorii sa vada ca au pariat riscant.

22 Iun 2022 | Investitii
De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

De la actiuni cu prima la titluri cu discount la BVB

Daca in perioadele de crestere economica si de dobanzi reduse actiunile companiilor mici pot avea multipli bursieri mai mari decat ai societatilor consacrate, apropierea crizei poate inversa perceptiile.

13 Iun 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul