top banner

Cum se poate investi la bursa?

08 Ianuarie 2008 | Autor: Alina Branescu

Pentru a investi pe bursa, o persoana fizica trebuie in primul rand sa se inscrie la o societate de brokeraj, prin intermediul careia se vor putea face tranzactii la bursa. Acestea prevad o suma minima sau o taxa de deschidere, iar pentru fiecare tranzactie se percep comisioane, care difera de la un broker la altul. Lista cu brokerii autorizati de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare se poate gasi pe site-ul Bursei de Valori Bucuresti www.bvb.ro, la sectiunea intermediari.

 

Pe langa deschiderea unui cont la o societate de servicii de investitii financiare, mai trebuie deschis un cont la o banca. Prin intermediul sau, clientul va putea transfera banii pe care urmeaza sa-i investeasca la bursa in contul societatii de brokeraj si tot in acest cont, isi va putea transfera ulterior castigurile.

 

In prezent, firmele de brokeraj ofera investitorilor si posibilitatea de a opta pentru tranzactionarea online, dar aceasta modalitate este recomandata celor care au experienta pe bursa.

 

Inainte de a investi pe bursa este necesara o cercetare aprofundata. Se poate incepe cu „Ghidul investitorului”, pus la dispozitia utilizatorilor de catre Bursa de Valori Bucuresti pe site-ul oficial.

 

In cazul in care un investitor doreste sa devina broker, acesta poate sa faca cursuri de brokeraj, care sunt oferite de Asociatia Brokerilor si sunt atestate de catre CNVM.

 
Comparații

Asigurări RCA

Asigurări RCA
  • Alegi cea mai bună asigurare
  • Plătești online cu cardul
  • Primești polița pe loc
Compară
Educație financiară

Banchereza, pe înțelesul tuturor

  • Te ajutăm să înțelegi mai ușor contractele bancare
  • Vorbim în termeni simpli, pe înțelesul tău
  • Sfaturi financiare pentru consumatori
Citește

Un proiect susținut de

BCR

Investitii

Alte Articole

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

Mai multe actiuni pentru piata locala la Hidroelectrica

ASF a decis sa modifice regulamentul care viza procentul de actiuni ce pot fi alocate in vederea unei listari duale in strainatate in cadrul ofertelor publice ale companiilor locale.

05 Mai 2022 | Investitii
Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Cat de benefica este noua filosofie fiscala pentru investitorii individuali?

Incepand de anul viitor, impozitarea castigurilor din piata de capital se va face la sursa cu 1% sau 3%, in functie de perioada detinerii, iar pierderile nu vor mai fi deduse, ca pana acum.

27 Apr 2022 | Investitii
Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Ce invatam din declinul bursier al UiPath?

Sa pierzi aproape trei sferturi din valoarea unui plasament in actiuni este o intamplare trista, dar care poate fi convertita intr-o experienta de viata utila.

14 Apr 2022 | Investitii
Tin dividendele pasul cu inflatia?

Tin dividendele pasul cu inflatia?

Sezonul dividendelor debuteaza la BVB intr-o nota moderata, avem rare ocazii cand randamentul se apropie de rata inflatiei si multe majorari de capital cu actiuni gratuite, semn ca emitentii tin bine cash-ul intr-o perioada dominata de incertitudini.

24 Mar 2022 | Investitii

TE AJUTĂM SĂ-ȚI FACI CALCULELE

Calculatoare

Credit maxim

Calculează suma maximă pe care o poți împrumuta în funcție de venitul tău

Rate credit

Calculează rata lunară, DAE și graficul complet de rambursare la creditul tău

Refinanțare credit

Calculează suma pe care o poți economisi dacă îți refinanțezi creditul