Populatia isi poate plati taxele si impozitele prin Banca Feroviara

Persoanele fizice isi pot achita incepand cu 20 septembrie, datoriile catre stat printr-un ordin de plata la ghiseele Bancii Feroviare. Operatiunea este scutita de comisioane.

Clientii vor putea completa la ghiseele bancii un ordin de plata standard in care sa fie cuprinse toate informatiile necesare efectuarii platii sau vor putea prezenta ordinul de plata tiparit de pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.

Taxele si impozitele care pot fi platite sunt: impozitul pe venituri din activitati independente, amenzi si alte sanctiuni, impozitul pe terenuri de la persoane fizice, impozitul pe venituri din valorificarea drepturilor de proprietate intelectuala, taxe consulare, taxe pentru eliberari de permise si certificate, asigurari sociale pentru venituri din prestari de servicii, impozitul pe clădiri de la persoane fizice, impozitul pe mijloacele de transport detinute de persoane fizice, impozitul pe venituri din concesiuni si inchirieri etc. Lista completa poate fi gasita pe site-ul ministerului.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus