Plata facturilor la ATM devine din ce in ce mai populara

Numarul bancilor care permit plata facturilor la ATM dar si al optiunilor atasate acestui serviciu este in crestere. De curand, BCR si Banca Romaneasca au lansat noi facilitati.

BCR permite clientilor care doresc sa isi plateasca facturile cu cardul, direct la bancomatele bancii, posibilitatea de a activa aceasta optiune prin telefon. Initial, clientii care doreau sa isi achite facturile la bancomant trebuiau sa faca o cerere scrisa in care sa mentioneze numele furnizorilor pentru care isi doresc facilitatea.

BCR are unul dintre cele mai complete parteneriate cu furnizorii de utilizati, oferind inclusiv posibilitatea clientilor de a plati la ATM facturi ale furnizorilor locali.


”Clientii acceseaza tot mai mult serviciile bancare prin canale alternative si nu mai fac doar vizualizari de solduri, ci realizeaza un mix diversificat de operatiuni, printre care cele mai uzuale sunt platile de facturi”, a precizat Bogdan Marin, director in cadrul BCR.

De curand, si Banca Romaneasca a introdus posibilitatea de plata a facturilor la ATM. Momentan, clientii bancii pot plati la ATM doar facturile Cosmote, cu cardul de debit. Pentru a putea efectua plata, clientii trebuie sa cunoasca valoarea tranzactiei si codul de client Cosmote.

Optiunea de plata a facturilor la ATM a fost introdusa in urma cu mai multi ani, fiind una dintre principalele canale alternative de plata a facturilor, alaturi de internet banking.

De regula, bancile nu percep tarife suplimentare clientului pentru acest serviciu.


Distribuie articolul


Un proiect sustinut de

Banchereza, pe intelesul tuturor


Te ajutam sa intelegi mai usor contractele bancare

Vorbim in termeni simpli, pe intelesul tau

Sfaturi financiare pentru consumatori

Mai mult

ALTE ARTICOLE - Plati


Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?
Cat costa sa primesti si sa trimiti bani in/din contul curent in lei?

Bancile au inceput sa incurajeze platile online in defavoarea celor prin ghiseu. Sunt banci unde platile si incasarile sunt gratuite, daca exista un venit recurent de cateva sute de lei incasat lunar, dar exista si cazuri in care bancile taxeaza si incasarile in conturi, desi nu au costuri asociate in aceasta situatie.

6 August 2020 | Transferuri de fonduri

Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?
Cum poti sa retragi cash cand platesti la POS?

Benzinariile Rompetrol ofera servicul de cashback clientilor, care pot scoate numerar de la POS-uri in limita a 200 de lei, daca fac in prealabil o plata cu cardul. Rompetrol nu percepe comision, dar bancile partenere ar putea sa o faca.

29 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate
Revolutia Revolut incepe sa piarda din atractivitate

Epoca gratuitatilor pare sa fi apus la unul dintre FinTech-urile care au atras foarte multi romani. Din 12 august, Revolut va introduce comisioane la platile cu cardul in alte monede decat leul si va micsora limita de conversie gratuita pentru cei care faceau schimburi valutare.

16 Iunie 2020 | Transferuri de fonduri

Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?
Ce avantaje ofera aplicatiile bancare mobile?

In perioada izolarii sociale, multi au descoperit ca pot scuti drumuri la ghiseu si pot face chiar economii cu ajutorul aplicatiilor bancare mobile. Conso va prezinta principalele facilitati oferite de aceste aplicatii.

14 Mai 2020 | Transferuri de fonduri

Mai multe articole

Inapoi sus